TV-MMEΕπικαιρότητα

Κατάθεσε ο Χρήστος Ζαχόπουλος-Πρόστιμα σε Πρώτο Θέμα και Αυριανή

Περίπου 2.5 ώρες κατέθετε στον ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου, παρουσία και του εισαγγελέα Χρηστού Μπαρδάκη, στο δωμάτιο 922 στον Ευαγγελισμό, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζαχόπουλος υποστήριξε ότι εκβιαζόταν από την 35χρονη και τους δύο δικηγόρους φίλους της και ότι αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει γιατί δεν άντεχε την πίεση και το διασυρμό. Η κατάθεση του κ. Ζαχόπουλου διεκόπη λόγω κόπωσης του ασθενούς, και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα το πρωί.

Πρόστιμο σε δυο εφημερίδες

Εν τω μεταξύ, πρόστιμο 150.000 ευρώ επέβαλε στις εφημερίδες “Πρώτο Θέμα” και “Αυριανή” η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επειδή δημοσίευσαν φωτογραφίες που αφορούσαν στις προσωπικές στιγμές του πρώην ΓΓ ΥΠΠΟ Χρήστου Ζαχόπουλου με την 35χρονη κατηγορούμενη.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αρχής, που επιλήφθηκε αυτεπαγγέλτως, η δημοσίευση των φωτογραφιών είναι παράνομη γιατί αφορούν αποκλειστικά σε στιγμές της ιδιωτικής, ερωτικής τους ζωής η οποία προστατεύεται από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η Αρχή υποχρέωσε και τις δύο εφημερίδες να καταστρέψουν τις φωτογραφίες και το αρχείο που κατέχουν.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *