Αθλητικά

Πρωταθλητής στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός

olympiakos_panathinaikos_voley2009«Κόκκινος» βάφτηκε ο τίτλος του πρωταθλητή στο βόλεϊ ανδρών, καθώς ο Ολυμπιακός νίκησε στο κλειστό του Ρέντη τον «αιώνιο» αντίπαλό του Παναθηναϊκό με 3-0 σετ και με 3-1 νίκες στη σειρά των τελικών στα πλέϊ οφ κατέκτησε τον 22ο τίτλο του στην Α1 βόλεϊ.
Η πειραϊκή ομάδα, που έκανε το νταμπλ, αφού είχε προηγηθεί και η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας (με αντίπαλο πάλι τον Παναθηναϊκό στον τελικό), κατάκτησε το πρωτάθλημα ύστερα από έξι χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν το 2003.

Τα σετ: 30-28, 25-16, 25-19.

Ο Ολυμπιακός ήταν εμφανώς καλύτερος στο σερβίς, το μπλοκ και την υποδοχή, ενώ η επίθεση του Παναθηναϊκού τα περίμενε σχεδόν όλα από τον Λίμπερμαν Αγκάμεζ, ο οποίος, όπως ήταν λογικό, δεν μπορούσε να νικήσει μόνος μια τόσο καλά δομημένη ομάδα, που είχε και πάλι κορυφαίο τον Ιβάν Μίλκοβιτς.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Άντερς Κρίστιανσον): Ριβέρα 5.83, Κουρνέτας 1.5, Χοφ 4.17, Τζούριτς 6.33, Μίλκοβιτς 23, Ούρναουτ 9.67, Παπαδημητρίου λ. 65%, Χριστοφιδέλης 0.5, Σουλτανόπουλος, Καρυπίδης, Ρουμελιώτης.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλέκος Λεώνης): Αγκάμεζ 18, Αντράε 10, Γκέριτς 7, Ντεπεστέλε 2, Πανταλέων 5.5, Λάππας 3.5, Στεφάνου 72%, Ντονάς, Ψάρρας, Χατζηαντωνίου, Ανδρεάδης.

Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές

Αντερς Κρίστιανσον (προπονητής Ολυμπιακού): “Στο ξεκίνημα της χρονιάς είχαμε πει να φέρουμε τον Ολυμπιακό στην κορυφή και το καταφέραμε. Θα ήθελα να είμαι στις κερκίδες να πανηγυρίζω με τον κόσμο μας. Το τι θα γίνει στην Ευρώπη την άλλη σεζόν δε ξέρω, αλλά θα είμαι εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση και τον Λεωνίδα Θεοδωρακάκη. Στην αρχή ήμουν διστακτικός, αλλά τώρα είμαι Ολυμπιακός”.

Αλέκος Λεώνης (προπονητής Παναθηναϊκού): “Νομίζω ότι δίκαια κατάκτησε τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Τα δύο πρώτα παιχνίδια ήταν καθοριστικά με τις άσχημες εμφανίσεις μας. Την ευθύνη για το αγωνιστικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού τη φέρω εγώ. Παίρνω την ευθύνη και για τις επιλογές αλλά και το αγωνιστικό πρόσωπο, καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς και τους τελικούς”.

Ιβάν Μίλκοβιτς (αθλητής Ολυμπιακού): “Ξεκίνησα πολύ καλά στην Ελλάδα. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Όλη η ομάδα αγωνίστηκε σαν ένα. Ας πανηγυρίσουμε τώρα και βλέπουμε τι θα γίνει με το συμβόλαιό μου”.

Σωτήρης Πανταλέων (αθλητής Παναθηναϊκού): “Ο Παναθηναϊκός έχασε τον τίτλο στα δύο πρώτα παιχνίδια, κυρίως από τον τρόπο που αγωνιστήκαμε”.

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ (1969-2009)
===============================================
Ολυμπιακός  :  22
Παναθηναϊκός: 14
Ηρακλής     :      4
Άρης        :         1

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *