ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Πως μπορείτε να ταξιδέψετε ξέγνοιαστα με το νεογέννητο σας

Πως μπορείτε να ταξιδέψετε ξέγνοιαστα με το νεογέννητο σας

Τα ταξίδια με ένα μωρό μπορεί να είναι αγχωτικά. Αλλά με λίγη προετοιμασία, μπορείτε να το κάνετε πολύ πιο εύκολο για όλους.

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για να κάνετε το ταξίδι σας με το νεογέννητο όσο το δυνατόν πιο ομαλό:

  1. Μαζέψτε όλα όσα χρειάζεστε εκ των προτέρων.
  2. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πακετάρει όλα όσα θα χρειαστεί το μωρό σας για το ταξίδι, συμπεριλαμβανομένων των πάνες, της φόρμουλας ή του μητρικού γάλακτος και των ρούχων. Φροντίστε να έχετε μαζί σας πάνες, πιπίλες και πάνες αγκαλιάς, σε περίπτωση που κάποιο από αυτά χαθεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Είναι επίσης καλή ιδέα να έχετε μαζί σας ένα επιπλέον σετ ρούχων για το μωρό σας, σε περίπτωση που λερωθούν κατά τη διάρκεια της πτήσης ή της διαδρομής με το αυτοκίνητο όπως επίσης και αλλαξιέρες μωρού.

 

  1. Πάρτε μαζί σας τυχόν φάρμακα που μπορεί να χρειαστεί το παιδί σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού (όπως συνταγογραφούμενα φάρμακα ή φάρμακα που δεν χορηγούνται χωρίς συνταγή). Είναι επίσης σημαντικό να φέρετε μαζί σας τυχόν ιατρικά αρχεία που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με αλλεργίες ή άλλες καταστάσεις υγείας που μπορεί να επηρεάσουν τα ταξιδιωτικά σχέδια του παιδιού σας (όπως ο διαβήτης).

 

  1. Φέρτε μαζί σας αρκετά παιχνίδια και δραστηριότητες για να παίζει το παιδί σας κατά τη διάρκεια μακρινών διαδρομών με το αυτοκίνητο και πτήσεων (αν είναι δυνατόν). Θα πρέπει επίσης να έχετε μαζί σας κάτι για τον εαυτό σας, όπως βιβλία ή περιοδικά – ειδικά αν ταξιδεύετε μόνοι με το μωρό σας!

 

Συσκευασία για το ταξίδι σας

 

  1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας αρκετά ρούχα και πάνες για το ταξίδι σας, καθώς και εφεδρικά ρούχα για τον εαυτό σας – είναι εύκολο να γίνετε ακατάστατοι όταν ταξιδεύετε με ένα μωρό! Ένα εφεδρικό σετ πιτζάμες είναι επίσης χρήσιμο αν λερωθούν κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αν παίρνετε κάθισμα αυτοκινήτου στις διακοπές σας, να το έχετε πάντα μαζί σας – όχι μόνο όταν οδηγείτε. Αν πετάτε, θυμηθείτε να ελέγξετε αν η αεροπορική σας εταιρεία σας επιτρέπει να μεταφέρετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου στο αεροπλάνο.

 

  1. Ίσως να θέλετε να πάρετε μαζί σας και μια ή δύο επιπλέον κουβέρτες – είναι χρήσιμες αν υπάρξει αλλαγή στη θερμοκρασία σε οποιοδήποτε σημείο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας.

 

  1. Εάν μένετε κάπου όπου θα υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση σε νερό και ηλεκτρικό ρεύμα (π.χ. κάμπινγκ), βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό εμφιαλωμένο νερό για όλους τους ανθρώπους της παρέας σας, καθώς και λίγο επιπλέον για το πλύσιμο των πιάτων κ.λπ. Μπορεί επίσης να χρειαστείτε μπαταρίες ή ηλιακούς συλλέκτες για τη φόρτιση των τηλεφώνων/tablets κ.λπ., οπότε βεβαιωθείτε ότι περιλαμβάνονται και αυτά στη λίστα συσκευασίας σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *