Κόσμος

Σημαντικές νίκες της Χίλαρι Κλίντον που πλησιάζει τον Ομπάμα

Iδιαίτερα κρίσιμες νίκες πέτυχε η γερουσιαστής Χίλαρι Κλίντον στις χθεσινές προκριματικές εκλογές στο Οχάιο, το Τέξας και το Ρόντ ‘Αιλαντ, διατηρώντας ζωντανή την ελπίδα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το Νοέμβριο έχοντας ως αντίπαλο τον Τζον Μακέιν, ο οποίος κέρδισε το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο συνυποψήφιός της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, ο Μπαράκ Ομπάμα, παρά τις καλές επιδόσεις του στις δημοσκοπήσεις – τελικά επικράτησε μόνο στις προκριματικές του Βερμόντ.

“Απόψε νικήσαμε στις τρεις από τις τέσσερις πολιτείες και ξεκινάμε μια νέα σελίδα στην ιστορική αυτή εκστρατεία” τόνισε η 60χρονη Χίλαρι Κλίντον μετά τη νίκη της στο Τέξας. “Ο λαός του Οχάιο μίλησε καθαρά και δυνατά ότι συνεχίζουμε ως το τέλος” τόνισε η Χίλαρι μιλώντας στους οπαδούς της στο Κολόμπους. Υπενθύμισε μάλιστα με έμφαση ότι “ουδείς υποψήφιος ,δημοκρατικός ή ρεπουμπλικάνος δεν μπήκε στο Λευκό Οίκο χωρίς να έχει κερδίσει το Οχάιο”.

Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων στο Οχάιο,η Κλίντον προηγείται με 55% έναντι 43% του Μπάρακ Ομπάμα. Στο Τέξας, με καταμετρημένο το 82% των ψήφων, Χίλαρι προηγείται με 51% έναντι 47% του Ομπάμα. Στο Ρόουντ Αϊλαντ νίκησε επίσης η Χίλαρι Κλίντον με 58% έναντι 40% του Ομπάμα και στο Βερμόντ ο Ομπάμα με 60% έναντι 38% της Κλίντον.

Ο Μπαράκ Ομπάμα προηγείται με 1.482 εκλέκτορες έναντι 1.390 της Χίλαρι Κλίντον. Οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών θα αναμετρηθούν τώρα στο Ουαϊόμινγκ και το Μισισίπι στις 8 και 11 Μαρτίου και στη συνέχεια στην Πενσυλβάνια στις 22 Απριλίου.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *