Κόσμος

Σοκ στην Αυστρία από πατέρα “τέρας”

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αυστρία η αποκάλυψη ότι γυναίκα κρατείτο αιχμάλωτη επί 24 χρόνια σε υπόγειο σπιτιού από τον ίδιο της τον πατέρα ο οποίος την κακοποιούσε σεξουαλικά. Οι αρχές του Αμστετεν, της πόλης που κατοικούσε η γυναίκα εξακολουθούν να συγκεντρώνουν στοιχεία για την υπόθεση, που θυμίζει την ιστορία της αυστριακής Νατάσα Κάμπους, η οποία πέρασε οκτώ χρόνια κλειδωμένη σε ένα κελί προτού διαφύγει, τον Αύγουστο του 2006. Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα απέκτησε επτά παιδιά με τον “πατέρα” της, τρία από τα οποία παρέμεναν κλειδωμένα από την ημέρα που γεννήθηκαν μαζί με τη μητέρα τους και δεν είχαν δει ποτέ ως τώρα το φως του ήλιου. Ένα από τα επτά παιδιά πέθανε λίγο μετά τη γέννησή του.

Φυλακισμένη σε υπόγειο

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 73χρονος πατέρας είχε φυλακισμένη την κόρη του σε υπόγειο κάτω από το οικογενειακό διαμέρισμα στο Άμστετε του οποίου η πόρτα άνοιγε με ηλεκτρικό μηχανισμό με κώδικα που γνώριζε μόνο ο ίδιος.

Η αστυνομία πιστεύει πως η γυναίκα, κρατούνταν φυλακισμένη από τον πατέρα της από το 1984, όταν οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της.

Το ίδιο υποστηρίζει και η γυναίκα η οποία κατέθεσε ότι κακοποιούνταν από τον “πατέρα” της από την ηλικία των 11 ετών και συγκεκριμένα από τον Αύγουστο του 1984 χρονικό διάστημα που την παρέσυρε στο υπόγειο, της έδεσε τα χέρα και την κλείδωσε εκεί.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, όπως είπε την κακοποιούσε και την βίαζε, με αποτέλεσμα να αποκτήσει έξι παιδιά.

Τρία από τα επτά παιδιά που επέζησαν ήταν κλειδωμένα στο δωμάτιο μαζί της μέχρι πριν από λίγες μέρες που ο “πατέρας” της τα άφησε να βγουν και ισχυρίστηκε ότι η μητέρα τους επέστρεψε στο σπίτι.

Για δύο από τους γιους της, τον 18χρονο Στεφάν και τον 5χρονο Φελίξ, ήταν η πρώτη φορά που είδαν το φως του ήλιου.

Η γυναίκα υποστήριξε πως η μητέρα της δεν γνώριζε ότι ήταν φυλακισμένη. Τρόφιμα και ρούχα για την ίδια και για τα παιδιά της έφερνε μόνον ο “πατέρας” της.

Ο 73χρονος άνδρας, ομολόγησε στην αστυνομία ότι όντως κρατούσε απομονωμένη την κόρη του και τρία από τα παιδιά της, ωστόσο δεν ομολόγησε ότι έχει διαπράξει αιμομιξία.

Οι αρχές άρχισαν να αναζητούν τη γυναίκα, όταν ένα κορίτσι 19 χρόνων, που πιστεύεται ότι είναι κόρη της, εισήχθη σε νοσοκομείο πριν από μια εβδομάδα στο Αμστετεν.

Ο παππούς είχε πει στις αρχές πως η μητέρα της 19χρονης την άφησε σ’ αυτόν σε πολύ σοβαρή κατάσταση στις 19 Απριλίου. Το κορίτσι, το οποίο πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, είχε ζήσει κι αυτό φυλακισμένο όλη τη ζωή του.

Οι αρχές έχουν επίσης μια επιστολή της γυναίκας στην οποία ζητάει να μην την αναζητήσει κανείς επειδή αυτό θα αύξανε τα βάσανα της ίδιας και των παιδιών της, κάτι που καθιστά την υπόθεση ακόμη πιο μυστηριώδη.

Σύμφωνα με το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ORF, οι αρχές πίστεψαν αρχικά πως η γυναίκα είχε γίνει μέλος κάποιας αίρεσης, καθώς στην επιστολή γίνονται υπαινιγμοί για απομόνωση και άρνηση να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

Ψυχολόγοι φροντίζουν τη γυναίκα και τα παιδιά, ενώ η αστυνομία, έλαβε δείγματα DNA όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση για να διαμορφωθεί μια πληρέστερη εικόνα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *