ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Στην Αθήνα ο Bill Gates

BILL GATES IN ATHENSΣτο Μέγαρο Μαξίμου υποδέχθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, τον πρόεδρο της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς. Η συνάντηση, στην οποία παρευρισκόταν και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, διήρκεσε περίπου 45 λεπτά και μετά το πέρας της δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο ιδρυτής της Microsoft, επισκέπτεται τη χώρα μας με αφορμή και τα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft, στη Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο θα υποστηρίζει την ακαδημαϊκή κοινότητα, τις ελληνικές εταιρίες λογισμικού και τις νέες αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις. Μέσω του Κέντρου θα δίνεται η δυνατότητα επιμόρφωσης των πολιτών σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα ψηφιακών γνώσεων. Επίσης θα παρέχεται υποστήριξη από τη Microsoft στο ελληνικό δημόσιο για την ανάπτυξη ψηφιακών υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Το Κέντρο δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της διεθνούς εταιρίας πληροφορικής, η οποία είχε υπογραφεί το 2006 από τον υπουργό Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και τον πρόεδρο της Microsoft και κυρώθηκε πρόσφατα από τη Βουλή με σχετικό νομοσχέδιο.

Τα εγκαίνια του πραγματοποιήθηκαν λίγο πριν το μεσημέρι, παρουσία και του Πρωθυπουργού.

Κατόπιν ο κ. Γκέιτς θα μεταβεί στο Μέγαρο Μουσικής, όπου θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο εκδηλώσεων του ΣΕΒ και της Microsoft.

Στις 16:50, αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη με αφορμή την πολιτική του Υπουργείου για την ψηφιακή σύγκλιση. Βασικό θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει η συνεργασία των δύο πλευρών για τη δημιουργία του “έξυπνου σχολείου” στη χώρα μας και τη δυνατότητα συμβολής της Microsoft σ’ αυτό το εγχείρημα.

Νωρίτερα ο κ. Γκέιτς θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου. Το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσει από την Αθήνα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Μια σκέψη για το “Στην Αθήνα ο Bill Gates

  • Einai fanero oti i Ellada prochorei, kai auti, sti diadikasia entakseos tis sto pagkosmio diktyo ilektronikis dioikiseos ( = hi-tech fakeloma ) ton politon, gia tin pagideusi tous stis alysides tis emporikis pagkosmiopoiisis, kai ti metatropi tou kathe anthropou se ( ilektonika “dioikoumeno” ) emporeuma, pou poulietai kai agorazetai (ilektonika).
    An lavete ypopsi oti o Bill Gates einai gnostos os “Mr. Web”, diladi “kyrios diadiktyo”, oti to gramma “w” antistoichei sto gramma “vav” tis Evraikis alfavitou, to opoio gramma “vav” echei arithmitiki aksi “6”, mporeite na deite oti www = 666. Eseis travate ta dika sas symperasmata…..
    Mr. Web = Mr World Wide Web = Mr. www = Mr. 666.
    Gia osous endiaferontai, dimosieusa perissoteres leptomereies stin istoselida :
    http://www.ratala.com/essenceofevil

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *