TV-MMEΕπικαιρότητα

Στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο έδωσε εξηγήσεις ο βουλευτής Κ.Κουκοδήμος

Επαρκείς χαρακτήρισε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης τις εξηγήσεις τού βουλευτή του κόμματος Κώστα Κουκοδήμου για την ανάμειξη του στην υπόθεση των 5,5 εκατομμυρίων του Θέμου Αναστασιαδη. Συζητήσεις προκαλεί ωστόσο η επιστολή του κ. Κουκοδήμου, που δημοσιοποιήθηκε από την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και στην οποία αρνείται κάθε ανάμιξη στην υπόθεση. Την ίδια ώρα με ταχύτατους ρυθμούς και προς όλες τις κατευθύνσεις εξελίσσεται η δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση Ζαχόπουλου. Στον 2ο ειδικό ανακριτή και στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης για την εκβίαση, κατέθεσε συμπληρωματικά, το μεσημέρι, για τρίτη φορά, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Αποδέχτηκε τις εξηγήσεις

Αποδέχτηκε τις εξηγήσεις κ. Κουκοδήμου, ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης μετά την επιστολή του βουλευτή Πιερίας με την οποία παρέχει εξηγήσεις και αρνείται ότι πρότεινε ποτέ κανενός είδους συναλλαγή.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής απέστειλε επιστολές, τόσο προς τον Γενικό Γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ, όσο και προς την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, με τις οποίες αρνείται κάθε έμμεση ή άμεση ανάμιξή του σε επιχείρηση συναλλαγής, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τη φιλική του σχέση με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο.

“Επικαλούμενος τη μαρτυρία Τριανταφυλλόπουλου”, τονίζει ο βουλευτής Πιερίας, “επιθυμώ να τονίσω για μια ακόμη φορά ρητά και κατηγορηματικά πως καμία απολύτως σχέση και ανάμιξη έχω με όσα τις τελευταίες ημέρες με συνδέουν ή επιχειρούν να με συνδέσουν με πράξεις και συμπεριφορές ξένες προς το χαρακτήρα, την προσωπικότητα και τον μέχρι σήμερα βίο μου”.

“Οποιαδήποτε αναφορά μου σε πρόσωπα και καταστάσεις απηχούσε προσωπική άποψη και ενδιαφέρον για τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Καμία υποψία δεν υπάρχει για άμεσο ή έμμεσο επηρεασμό μου από τρίτα πρόσωπα. Δεν πρότεινα ποτέ καμία συναλλαγή”, καταλήγει ο κ. Κουκοδήμος.

Με γραπτή του ανακοίνωση σήμερα ο κ,. Τραγάκης αποδέχτηκε τις εξηγήσεις του κ. Κουκουδήμου τονίζοντας χαρακτηριστικά:

“Ο Βουλευτής κ. Κουκοδήμος τόσο σε τηλεφωνική μας συνομιλία, προχθές Τετάρτη 23/1 και ώρα 10.30 πρωϊνή, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματος του ως εμπλεκομένου στην υπόθεση, όσο και σε γραπτή εξήγηση που μου απέστειλε χθες, Πέμπτη 24/1 και ώρα 21.03 βραδινή, επέμεινε με κατηγορηματικό τρόπο ότι δεν πρότεινε οποιαδήποτε συναλλαγή. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να αποδεχθώ ως αξιόπιστο το λόγο ενός μέλους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, εκτός αν προκύψουν άλλα στοιχεία που να αναιρούν τα όσα μου είπε ο Βουλευτής, τόσο προφορικά όσο και γραπτά.”

Αναφερόμενος στην υπόθεση Κουκοδήμου ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος σημείωσε ότι η Κ.Ο. της Ν.Δ δια του κ. Τραγάκη έπραξε αυτό που έπρεπε να κάνει.

Παράλληλα επεσήμανε ότι το ουσιώδες ερώτημα είναι αν υπήρξε κάποιου είδους συναλλαγή, κάτι στο οποίο, ανέφερε, απάντησε ο ίδιος ο βουλευτής με κατηγορηματικό τρόπο στον κ. Τραγάκη.

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση

Προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας σε ό,τι αφορά τη συζήτηση μεταξύ του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Κουκοδήμου και του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου απέδωσε στην κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Αηδόνης, κατά τη συζήτηση επερώτησης του κόμματός του για την επαγγελματική εκπαίδευση.

“Είναι αδύνατον να πιστέψουμε ότι η συνάντηση έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Κώστα Κουκοδήμου και πως αυτός δεν λειτούργησε κάτω από εντολή. Σε ποιον τα λέτε αυτά; Σε ποιους απευθύνεστε; Θέλετε να κρύψετε την προσπάθεια συναλλαγής για να κρύψετε αυτό το τεράστιο σκάνδαλο”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

“Αυτό που παρακολουθούμε καθημερινά στους τηλεοπτικούς μας δέκτες, είναι μια συστηματική προσπάθεια, στο πλαίσιο της επιχείρησης συγκάλυψης εκ μέρους της Κυβέρνησης, να μεταφερθεί στη δημοσιογραφία ένα πολιτικό σκάνδαλο, στο οποίο εμπλέκονται και ορισμένοι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μια επικίνδυνη απλούστευση που καλλιεργεί την καχυποψία και τη σύγχυση, με στόχο να προστατευθεί ένα σύστημα διαφθοράς, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου” σχολίασε αργότερα το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, σχετικά με την εμπλοκή δημοσιογράφων στην υπόθεση Ζαχόπουλου.

“Αντιπαρέρχομαι τους υπαινιγμούς. Το προσωπικό παράδειγμα του καθενός, είναι υπόθεση δική του, το πώς το υπηρετεί, τι μήνυμα εκπέμπει το παράδειγμα αυτό στην ελληνική κοινωνία και βεβαίως ποιες αρχές και αξίες υπηρετεί. Και δεν είμαι εγώ που θα σχολιάσω τη στάση του συναδέλφου”, απάντησε ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος για να συνεχίσει:

“Για μία ακόμη ημέρα, οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν με έκπληξη και αγανάκτηση, μία υπόθεση συναλλαγής, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού, κυβερνητικά στελέχη, ο βουλευτής Κώστας Κουκοδήμος και πλείστοι άλλοι. Ένα θέατρο σκιών, οι πρωταγωνιστές του οποίου, με προεξάρχοντα τον κ. Καραμανλή, αποστρέφονται την έννοια της ευθύνης. Αντί να ανταλλάσσουν επιστολές, ας αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, αφού ο κ. Κλαδάς θα έπρεπε ήδη να έχει αποπεμφθεί και ο κ. Καραμανλής, να έχει δώσει λύση στην υπόθεση του βουλευτή του κ. Κουκοδήμου”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, σχετικά με τις εξελίξεις στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου και την υπόθεση Κουκοδήμου.

Στο νοσηρό κλίμα των τελευταίων εβδομάδων αναφέρθηκε στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή της, στη ΝΕΤ 105,8, η Αλέκα Παπαρήγα, απευθύνοντας έκκληση σε διανοουμένους και δημοσιογράφους να βάλουν τέλος στην όξυνση που προκαλούν τα ΜΜΕ σχετικά με την υπόθεση Βλαχοπούλου.

Μιλώντας σε συγκέντρωση καλλιτεχνών του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέκος Αλαβάνος αναφερόμενος στην υπόθεση Ζαχόπουλου έκανε λόγο για παθολογίες της πολίτικης ζωής και υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα ενός κόμματος που μπορεί να διορθωθεί με αυτοκριτική αλλά θέμα ενός συστήματος που βρίσκεται σε παρακμή και αποδόμηση.

Στο θέμα του βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου επέκρινε τον βουλευτή της ΝΔ γιατί αντί να δώσει γραπτώς εξηγήσεις για τη στάση του στον Πρωθυπουργό τις κατέθεσε σε τηλεοπτικό δημοσιογράφο και τόνισε ότι το θέμα δεν αφορά ένα βουλευτή που αμάρτησε αλλά αφορά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Η δικαστική έρευνα

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται την ίδια ώρα η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Συμπληρωματική κατάθεση στον 2ο ειδικό ανακριτή που ερευνά την υπόθεση εκβίασης σε βάρος του Χρήστου Ζαχόπουλου, έδωσε ο δημοσιογράφος κ. Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου, δήλωσε ότι η ανάκριση συνεχίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα πράξει εάν ο βουλευτής της ΝΔ αρνηθεί τα γεγονότα όπως εκείνος τα έχει περιγράψει απάντησε: Θα πράξω ότι θα πράττατε και εσείς.

Πιθανότατα, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος να κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή γιά την υπόθεση.

Κατάθεση στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαρία Γκανέ, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες του κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλου, σχετικά με βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, έδωσε ο κ. Θέμος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε: “Ήρθα να καταθέσω για τη συνάντηση Κουκοδήμου με τον Τριανταφυλλόπουλο, για την οποία δεν γνωρίζω τίποτα και αυτό ακριβώς κατέθεσα. Άρα, δεν έχω να σας πω και τίποτα. Αφού δεν ήμουν εκεί, τι να πω. Εγώ δεν γνωρίζω κανένα. Ούτε Κουκοδήμο, ούτε Κλαδά. Ξέρω τον Μάκη. Έχω ακούσει τρεις διαφορετικές εκδοχές από τον Μάκη. Δεν ξέρω πού θα καταλήξει. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά, αφορούν ανθρώπους που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο”.

Σχετικώς με όσα ακούστηκαν σε εκπομπή της 24ης Ιανουαρίου 2008 στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, ο Ειδικός Γραμματέας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, Σπύρος Κλαδάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Με σαφήνεια, από την πρώτη στιγμή που ενεπλάκη το όνομά μου, τοποθετήθηκα δημοσίως. Κατέθεσα δε αμέσως μηνυτήρια αναφορά για να διαλευκανθεί η υπόθεση.

“Νωρίτερα στον ανακριτή κ. Οικονόμου κατέθεσε υπάλληλος της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για την υπόθεση των χρημάτων του κ. Θέμου Αναστασιάδη.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Παναγιώτη Αθανασίου, που διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για τα πεπραγμένα Ζαχόπουλου στο υπουργείο Πολιτισμού, κατέθεσαν οι δημοσιογράφοι και μέλη της συντακτικής ομάδας της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα” Αντώνης Σρόιτερ και Γιώργος Χριστοφορίδης.

Οι δύο δημοσιογράφοι κλήθηκαν να καταθέσουν όσον αφορά δημοσίευμα της εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είχε λάβει επιδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Βγαίνοντας από το εισαγγελικό γραφείο ο κ. Σρόιτερ δήλωσε: “Εξηγήσαμε το ενδιαφέρον μας για το πώς ένα Μέγαρο, που αρχικά είχε άδεια για υπόγειο πάρκινγκ, στη συνέχεια έγινε συνεδριακό κέντρο και κατέληξε να γίνει όπερα με επιχορήγηση 110 εκατομμυρίων ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

Εν τω μεταξύ, άγνωστος άνδρας εντοπίστηκε σήμερα το μεσημέρι να εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή το γραμματοκιβώτιο και την αλληλογραφία του Χρήστου Ζαχόπουλου στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στο Κολωνάκι. Ο άγνωστος μόλις αντιληφθεί την παρουσία ενοίκου της πολυκατοικίας αντέδρασε αστραπιαία πέταξε την αλληλογραφία και εξαφανίστηκε. Από τον ένοικο ενημερώθηκε η αστυνομία χωρίς όμως να καταφέρει να εντοπίσει τον δράστη.
Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *