Αθλητικά

Στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Παναθηναϊκός που νίκησε 3-1 τον Άρη

Ο Παναθηναϊκός θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα στο β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-2, οπότε η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά στο β΄ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη 3-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ . Δύο γκολ πέτυχε ο Καραγκούνης (56΄, 63΄) κι ένα ο Εντόι (62΄). Για τους Θεσσαλονικείς μείωσε με κεφαλιά ο Τιάγκο Ζεντίλ (73΄).

Στο “αντίο” τους από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι “πράσινοι” ικανοποίησαν τον κόσμο τους, που μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα γέμισαν το γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες. Η ομάδα που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν ο Άρης. Στο 6΄ ο Σανσόν βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε σωτήρια. Οι γηπεδούχοι “απάντησαν” στο 16΄ με τον Καραγκούνη, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής έδιωξε με υπερένταση ο Χαλκιάς. Στο 31΄ ο Καραγκούνης μπήκε μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Κουλουχέρη, αλλά ο διαιτητής Κάκος… κακώς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μιας και υπήρξε παράβαση από τον αμυντικό του Άρη.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 41΄ με την κεφαλιά του Εντόι να φεύγει άουτ.

Δεύτερο πέναλτι αρνήθηκε στον Παναθηναϊκό ο Κάκος στο 51΄ , όταν ο Εντόι μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Κουλουχέρης τον κράτησε από την φανέλα, χωρίς να δοθεί η παράβαση υπέρ του επιθετικού των “πρασίνων”. Το γκολ δεν άργησε να έρθει για το “τριφύλλι”. Στο 56΄ ο Εντόι με καταπληκτική μπαλιά-τρύπα βρήκε τον Καραγκούνη, ο οποίος απέναντι από τον Χαλκιά πλάσαρε υποδειγματικά κι έκανε το 1-0. Το γκολ του αρχηγού απλοποίησε τα πράγματα και μέσα σε ένα λεπτό (62΄, 63΄) οι “πράσινοι” πέτυχαν δύο γκολ και “καθάρισαν” το παιχνίδι. Από ολέθρια λάθη των Κουλουχέρη και Ρονάλντο Γκιάρο, αρχικά ο Εντόι με σουτ και αμέσως μετά ο Καραγκούνης με πλασέ, αφού πέρασε και τον Χαλκιά, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και το σκορ έγινε 3-0.

Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μπάγεβιτς ήταν να μειώσει σε 3-1, με κεφαλιά του Τιάγκο Ζεντίλ στο 73΄.

Διαιτητής: Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

Κίτρινες: Ποστίγκα – Πρίττας, Κουλουχέρης

Κόκκινες:

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Γκούμας, Καραγκούνης (74΄ Ποστίγκα), Σιμάο, Ιβανσιτς, Νίλσον, Δημούτσος (68΄ Νίνης), Σπυρόπουλος, Μανούτσο (14΄ Εντόι).

ΑΡΗΣ (Ντ. Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο (67΄ Νάτσο Γκαρσία), Κόκε (67΄ Παπάζογλου), Σιστόν (84΄ Κάλβο), Σανσόν, Μάρκο Αουρέλιο, Τιάγκο, Γιάχιτς, Πρίττας, Βανγκέλι

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας:
Παναθηναϊκός – Άρης 3-1 (56΄, 63΄ Καραγκούνης, 62΄ Εντόι – 74΄ Τιάγκο Ζεντίλ)
Πανιώνιος-ΑΕΚ           2-2 (21΄ Φερναντέζ, 90΄ Σκούφαλης – 25΄ πέν. Ριβάλντο, 39΄ Λυμπερόπουλος)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Παναθηναϊκός  20 –Τσάμπιονς Λιγκ
2. ΑΕΚ                15 –UEFA
3. Άρης                6 –UEFA (μέσω κυπέλλου)
4. Πανιώνιος         4 –Ιντερτότο

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *