Επικαιρότητα

Εντολή Δένδια για συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Εντολή να υπάρξουν ακόμη και συλλήψεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής στις περιπτώσεις κατά τις οποίες τελούνται αδικήματα όπως η αντιποίηση αρχής και η άσκηση σωματικής ή ψυχολογικής βίας, έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, έπειτα και από τα τελευταία επεισόδια που σημειώθηκαν με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το «Έθνος της Κυριακής», ο κ. Δένδιας ενημέρωσε στα μέσα της εβδομάδας τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. για την απόφασή του αυτή και του ζήτησε να κοινοποιηθεί σε όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας. «Η αστυνομία δεν πρόκειται να μείνει απαθής μπροστά σε αδικήματα όπως είναι η αντιποίηση αρχής ή η άσκηση ψυχολογικής ή σωματικής βίας, ακόμη κι όταν αυτή προέρχεται από μέλος του Κοινοβουλίου» φέρεται να είπε στους ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας, θέλοντας να τονίσει την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή.

Το υπουργείο φέρεται να έχει αποφασίσει να λάβει μέτρα, μεταξύ των οποίων είναι ακόμη και η εμπλοκή της ΕΥΠ στην παρακολούθηση μελών του ακροδεξιού χώρου, καθώς και η παρακολούθηση ιστοσελίδων που διακινούν υλικό και πληροφορίες ακροδεξιών οργανώσεων.

Επίσης, θα σταλούν οδηγίες σε όλα τα αστυνομικά τμήματα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα και με τη σύσταση να μην εξαιρούνται οι βουλευτές από τις κυρώσεις όταν παραβιάζουν το νόμο.

Ακόμη, σε ισχύ παραμένει η απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με την οποία στο εξής δεν θα διατίθενται αστυνομικοί για την προστασία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, ενώ παράλληλα ο κ. Δένδιας βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος προωθεί ρυθμίσεις για την αυστηροποίηση της ποινικής μεταχείρισης στις περιπτώσεις ρατσιστικής βίας.

 [ΕΚΛΟΓΙΚΑ -η πολιτική στο Διαδίκτυο @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *