ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συμμαχία Yahoo! με Google στις διαφημίσεις

Χωρίς να έχουν καταλήξει σε συμφωνία σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις η εταιρεία Yahoo! και η εταιρεία λογισμικού Microsoft, ενώ, όπως έγινε γνωστό, η πρώτη θα συμμαχήσει με την αντίπαλή της Google στον τομέα της διαφήμισης, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal.

Οι πληροφορίες περί διακοπής των διαπραγματεύσεων οδήγησαν στην κάθετη πτώση της μετοχής της Yahoo! κατά 11,05% (στα 23,26 δολάρια) στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Microsoft απέσυρε οριστικά την προσφορά της για εξαγορά της Yahoo! έναντι 33 δολαρίων ανά μετοχή, όπως είχε προτείνει τον Απρίλιο. Η Yahoo! είχε πάντως απορρίψει την προσφορά αυτή.

Η Yahoo φέρεται πλέον να υπολογίζει στη συνεργασία της με την Google, από την οποία εκτιμά ότι θα προκύψουν ετήσια έσοδα της τάξης των 800 εκατ. δολαρίων, που θα ενισχύσουν τις ταμειακές της ροές κατά 250 – 450 εκατ. δολάρια εντός του πρώτου 12μήνου. Η συνεργασία των δύο εταιρειών πιθανόν να διαρκέσει έως και 10 έτη, σε περίπτωση που εγκριθεί από τις αρχές ανταγωνισμού.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *