ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ταξίμι-Η Ελληνική ορχήστρα της Σκανδιναβίας

taximiΤο ΤΑΞΙΜΙ που δημιουργήθηκε το 1993 απο έναν πυρήνα μουσικών από την Ελλάδα και τήν Σουηδία, αντιπροσωπεύει με σεβασμό αρκετά χρόνια τώρα, την Ελληνική μουσική παράδοση, στον Σκανδιναβικό μουσικό ορίζοντα.
Άν εξαιρέσουμε ορισμένα μουσικά κομμάτια των Θεοδωράκη και Χατζιδάκη, που έχουν γίνει γνωστά και δημοφιλή σ΄όλο τον κόσμο, και μιά εμπορική και τουριστική εκδοχή ορισμένων ρεμπέτικων και λαϊκών τραγουδιών, η γνώση για την ελληνική μουσική στην Σκανδιναβία αλλά και ανά τον κόσμο είναι επιφανειακή έως και μηδαμινή. Το άδικο αυτό φαινόμενο εξηγείται φυσικά με την εμπορικότητα της μουσικής τέχνης και τον τρόπο που οι δισκογραφικές εταιρείες κατασκευάζουν τα ”hits” και τα μουσικά είδωλα. Η λαϊκή μουσική στα περισσότερα μέρη του κόσμου, έχει χάσει την επαφή της με την ζωντανή πραγματικότητα, που την αναπαράγει και την περιορίζει στην μουσειακή της συντήρηση και μόνο. Εμείς που συμμετέχουμε στην ορχήστρα ΤΑΞΙΜΙ θέλουμε με την δουλειά μας να αντισταθούμε στο φαινόμενο αυτό και να δείξουμε οτι η απλότητα και η γνησιότητα του λαϊκού τραγουδιού είναι πιο ευγενική και πλήρης μορφή έκφρασης.

«Ταξίμι» όπως είναι γνωστό, σημαίνει αυτοσχεδιασμός στην λαïκή μουσική γλώσσα. Διαλέξαμε αυτό το όνομα γιατί ο αυτοσχεδιαμός είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο παίξιμό μας.

Επίσης, πολύ σημαντικό για την ”αντίστασή” μας είναι, πάντα να παίζουμε σε γνήσια παραδοσιακά όργανα και ταυτόχρονα να αποφεύγουμε την υπερβολική ηλεκτροποίησή τους, αφού βασικός μας στόχος είναι να αποδίδουμε τον γνήσιο ήχο της παραδοσιακής μουσικής.

www.taximi.com

Εμφανίσεις.Το ΤΑΞΙΜΙ έχει εμφανιστεί σε κρατικές και ιδιωτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Σκανδιναβία και στην Ελλάδα, σε φεστιβάλ λαϊκής μουσικής σ΄όλη την Ευρώπη, σε τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα και σε σημαντικές μουσικές σκηνές όπως το Ηρώδειο στην Αθήνα και το Berwaldhallen στην Στοκχόλμη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *