Αθλητικά

Τους νίκησε όλους η Κροατία

Το απόλυτο (τρεις νίκες στα ισάριθμα παιχνίδια του ομίλου) πέτυχε η Κροατία που νίκησε και την Πολωνία με 1-0 και τερμάτισε πρώτη στον δεύτερο όμιλο του Euro 2008. Οι Κροάτες θα αντιμετωπίσουν την Τουρκία στα προημιτελικά.

Με το απόλυτο “3Χ3” προκρίθηκε η Κροατία στους προημιτελικούς του EURO 2008. Η ομάδα του Σλάβεν Μπίλιτς νίκησε 1-0 την Πολωνία στη Βασιλεία κι έφτασε τους 9 βαθμούς μετά από τρεις αγώνες στον 3ο όμιλο της διοργάνωσης. Το γκολ πέτυχε ο Ιβάν Κλάσνιτς στο 53ο λεπτό. Στην επόμενη φάση, η Κροατία θα αντιμετωπίσει την Τουρκία την Παρασκευή στη Βιέννη, ενώ η Πολωνία αποκλείστηκε με απολογισμό μία ισοπαλία και δύο ήττες.

Ο Μπίλιτς κράτησε μόλις δύο παίκτες, από την ενδεκάδα που είχε παρατάξει στο ματς με τη Γερμανία: τους Πράνιτς και Ράκιτιτς. Από τους υπόλοιπους εννέα, οι πέντε (Ρούνιε, Σίμιτς, Βέγιτς, Πόκριβατς, Κλάσνιτς) έκαναν ντεμπούτο στο EURO 2008, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ήδη χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να κυριαρχήσει στο πρώτο ημίχρονο και στο 20′ ο Βέγιτς από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα άουτ μετά το φάουλ του Ράκιτιτς. Στο 33′ ο Μπόρουτς “σταμάτησε” τον Κλάσνιτς σε κλασικό τετ α τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο γκολκίπερ της Σέλτικ ήταν “παρών” και στην προσπάθεια του Ράκιτιτς από αριστερά. Στο 44′ το σουτ του Λέκο έφυγε ελάχιστα άουτ και στις καθυστερήσεις του 45λεπτου ο Μπόρουτς, ο κορυφαίος Πολωνός στη διοργάνωση, νίκησε ξανά τον Κλάσνιτς σε τετ α τετ. Οι Πολωνοί ήταν αυτοί που “καίγονταν” για τη νίκη, όμως το μόνο που είχαν να αντιπαραθέσουν ήταν μια κεφαλιά του Ντούντκα μετά από κόρνερ του Κρζίνοβεκ, που όμως έφυγε πολύ μακριά από τα δοκάρια του Ρούνιε.

Το (όποιο) ενδιαφέρον υπήρχε στο ματς, εξανεμίστηκε μόλις στο 53ο λεπτό. Ο Πράνιτς γύρισε τη μπάλα στον Κλάσνιτς κι αυτός με εξαιρετικό διαγώνιο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα του Μπόρουτς, που ήταν αδύνατον να αντιδράσει. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, η Γερμανία είχε ανοίξει το σκορ σε βάρος της Αυστρίας κι έτσι η Πολωνοί είχαν βγει εκτός διεκδίκησης πρόκρισης. Ωστόσο, είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν στο 63′ το διαγώνιο σουτ του Γκερέιρο πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Στο 76ο λεπτό ο Μπίλιτς έριξε στο ματς και το νεαρό (20 ετών) Νίκολα Κάλινιτς κι έτσι ο μοναδικός Κροάτης που έμεινε χωρίς συμμετοχή στο EURO 2008 είναι ο Μάριο Γκαλίνοβιτς του Παναθηναϊκού. Στο 88′ ο Ρούνιε σταμάτησε τον Ζαχόρσκι, που έφυγε μόνος του μπροστά, κι έτσι το σκορ παρέμεινε 1-0.

Κίτρινες: Λεβαντόφσκι, Ζαχόρσκι – Βέγιτς
Διαιτητής: Κύρος Βασσάρας
Πολωνία (Λίο Μπεενάκερ): Μπόρουτς, Βασιλέφσκι, Ζεβλάκοφ, Ντούντκα, Βάβρζινιακ, Μουράφσκι, Λεβαντόφσκι (46΄ Κοκόσκα), Κρζίνοβεκ, Λομποτζίνσκι (55΄ Σμολάρεκ), Γκερέιρο, Σαγκανόφσκι (69΄ Ζαχόρσκι)
Κροατία (Σλάβεν Μπίλιτς): Ρούνιε, Σίμιτς, Βέγιτς, Κνέζεβιτς (27΄ Τσόρλουκα), Πράνιτς, Λέκο, Βουκόγεβιτς, Πόκριβατς, Ράκιτιτς, Κλάσνιτς (74΄ Κάλινιτς), Πέτριτς (75΄ Κράντσαρ)

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
8 Ιουνίου Βιέννη Αυστρία-Κροατία 0-1
Κλάγκενφουρτ Γερμανία-Πολωνία 2-0
12 Ιουνίου Κλάγκενφουρτ Κροατία-Γερμανία 2-1
Βιέννη Αυστρία-Πολωνία 1-1
16 Ιουνίου Κλάγκενφουρτ Πολωνία-Κροατία 0-1
Βιέννη Αυστρία-Γερμανία 0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Κροατία  4-1 9
2. Γερμανία 4-2 6
————————————
3. Αυστρία 1-3 1
4. Πολωνία 1-4 1

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *