Ταξιδιωτικά άρθρα

Τσεχία! Συμφωνία των αισθήσεων

Ονόματα και ημερομηνίες – η ιστορία σαν σχολικό μάθημα είναι πολλές φορές βαρετή. Αφήστε τις γιορτές ιστορίας που γίνονται στην Τσεχία να σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον και να δείτε την ιστορία με άλλο μάτι.

Σε εκδηλώσεις που γίνονται σε γνωστά κάστρα, πύργους και πόλεις της Τσεχίας αναπαρίστανται οι ζωές βασιλιάδων και υπηκόων.

Μεσαιωνική μουσική, ακροβάτες, ξιφομαχίες, υπαίθριες αγορές και πολύβουες ταβέρνες. Αυτά θα βρείτε στο Cesky Krumlov (www.ckrumlov.cz/slavnosti2008) κατά την διάρκεια του Αναγεννησιακού φεστιβάλ της πόλης, που ονομάζεται «Γιορτές του Πενταπέταλου Ρόδου» (20-22 Ιουνίου 2008). Η κεντρική σκηνή θα βρίσκεται στους κήπους της ζυθοποιίας Eggenberg, η οποία για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει διεθνείς αστέρες όπως τους Blackmores Night. Το απόγευμα του Σαββάτου οι δρόμοι της πόλης που συγκαταλέγεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO θα φωτιστούν από κάθε είδους φωτιές. Οι γιορτές που σηματοδοτούν το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) θα αρχίσουν με μία πομπή με φωτιές στις 22.00 και θα τελειώσει τα μεσάνυχτα με ρίψη πυροτεχνημάτων από την κορυφή του πύργου και με παρέλαση κατά μήκος του ποταμού Μολδάβα. Η Κυριακή είναι παραδοσιακά αφιερωμένη στα παιδιά αφού υπάρχουν εκδηλώσεις όπου θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν κασκαντέρ. Μαθητές από το Cesky Krumlov θα συναγωνιστούν στον Διαγωνισμό Νέων και το απόγευμα οι κήποι της ζυθοποιίας θα φιλοξενήσουν έναν αγώνα Ανθρώπινου Σκακιού.

Το Σαββατοκύριακο 21-22 Ιουνίου 2008 στο Βασιλικό Φεστιβάλ του Ασημιού η Kutna Hora θα επιστρέψει στις αρχές του 15ου αιώνα την περίοδο της μεγάλης ακμής αυτής της πόλης των ορυχείων της αυτοκρατορίας κατά την περίοδο των Λουξεμβούργιων Βασιλέων. Οι ιστορικοί δρόμοι και το πάρκο κοντά στην Ιταλική Αυλή θα ζωντανέψουν ξανά με την άφιξη του Τσέχου Βασιλέα και Αυτοκράτορα της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Καρόλου IV και της ακολουθίας του. Οι περήφανοι και ευκατάστατοι ανθρακωρύχοι υποδέχονται το βασιλιά. Η γιορτή ξεκινά και γενναίοι ιππότες φτάνουν στην πόλη για να συμμετάσχουν σε κονταρομαχίες και τους εορτασμούς της Αυλής. Ο καθεδρικός της Αγ.Βαρβάρας αντηχεί από τους ήχους που καλωσορίζουν τον βασιλιά και την βασίλισσα, τους αυλικούς και τους ντόπιους.

Το Pilsen (info.plzencity.cz) της Δυτικής Βοημίας δεν είναι απλά η πατρίδα της μπύρας αλλά φιλοξενεί και εκδηλώσεις με ιστορικό θέμα. Στις 13-15 Ιουνίου σε διάφορα μέρη της πόλης ομάδες και ενώσεις συμμετέχουν σε ξιφομαχίες, μουσικά, θεατρικά και χορευτικά δρώμενα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, εκδηλώσεις στο Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ (mff.souborjiskra.eu). Το Σάββατο η βραδιά κλείνει με πομπή και πυροτεχνήματα.

Οι εορτασμοί της Χρυσής Οδού του Αλατιού ανατρέχουν στην ιστορία και στην ακμή της Prachatice την περίοδο του 14ου – 18ου αιώνα (www.prachatice.cz), πόλη στην περιοχή της Sumava. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ (27-28 Ιουνίου 2008), που πραγματοποιείται για 18η φορά ξεκινάει με την άφιξη φορτίων αλατιού από την Βαυαρία στις 27 Ιουνίου στις 16.30 στην πλατεία της Prachatice. Εκεί οι επισκέπτες θα βρουν αγορές με χειροτεχνήματα και θα θαυμάσουν παρελάσεις με ρούχα εποχής.

Τι έχει να κάνει το Telc με τον Τριακονταετή Πόλεμο; Λοιπόν, ο ιδιοκτήτης της περιοχής του Telc, Vilem Slavata, ήταν ένας από τους κυβερνήτες, που το 1618 ήταν το θύμα της Εκπαραθύρωσης της Πράγας. Οι αξιωματούχοι επέζησαν της πτώσης μόνο με μερικά κατάγματα και μελανιές αλλά αυτό το γεγονός οδήγησε στον Τριακονταετή Πόλεμο. Στις 16 Αυγούστου 2008, οι επισκέπτες θα μπορέσουν να μάθουν περισσότερα για την χρυσή εποχή της οικογένεια του Slavata. Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχουν φακίρηδες, ακροβάτες, ξιφομάχοι και χορευτές στην κεντρική σκηνή, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με πυροτεχνήματα.

43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ είναι το μεγαλύτερο στην Κεντρική και ανατολική Ευρώπη (Α κατηγορίας). Η ιστορία του χρονολογείται το 1946, ενώ το 1994 την οργάνωση του φεστιβάλ ανέλαβε νέα ομάδα με υπεύθυνο τον διάσημο Τσέχο ηθοποιό Jiří Bartoška και την κριτικό κινηματογράφου Eva Zaoralová, που αποφάσισαν να μετατρέψουν αυτή την συνάντηση των καλλιτεχνών σε παγκόσμιο γεγονός με διεθνή λάμψη. Οι λάτρεις του κινηματογράφου και οι επαγγελματίες του χώρου έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ταινίες που προβλήθηκαν στα αντίστοιχα φεστιβάλ του Βερολίνου και των Καννών. Το άρτια οργανωμένο πρόγραμμα και οι υπηρεσίες υψηλού επιπέδου θα ικανοποιήσουν ακόμα και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Το 43ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Κάρλοβυ Βάρυ θα φιλοξενήσει 40 παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές πρεμιέρες και θα προβληθούν για πρώτη φορά πάνω από 200 Τσέχικες ταινίες. Στο κλίμα του διαγωνισμού εντάσσεται η ταινία «Η Κιθάρα» της Amy Redford σε παγκόσμια πρεμιέρα, ενώ εκτός διαγωνισμού θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Νικ Νόλτε: Αδιέξοδο», σκηνοθεσία Tom Thurman. Το παρόν θα δώσει και ο ίδιος ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα και δις υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός, Νικ Νόλτε.

Ο πυρετός του ποδοσφαίρου φτάνει στην Πράγα

Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου που δεν μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος δεν πρέπει να απελπίζονται. Από τις 7 μέχρι τις 29 Ιουνίου το ιστορικό κέντρο της Πράγας θα ζωντανέψει εξαιτίας αυτού του αθλητικού γεγονότος. Όλοι οι αγώνες θα προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη στην Πλατεία της Παλιάς Πόλης, ενώ στην πλατεία Wenceslas θα πραγματοποιούνται διαγωνισμοί.

Κάθε αγώνας από τους ομίλους, τους προ-ημιτελικούς, τους ημιτελικούς και τον ίδιο τον τελικό θα μπορούν να τον δουν οι επισκέπτες στις 18.00 και στις 20.45. Κάθε αγώνας της εθνικής ομάδας της Τσεχίας θα συνοδεύεται από εκδηλώσεις με κορυφαία συγκροτήματα, τραγουδιστές και άλλες εκδηλώσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται κάτι τέτοιο στην Πράγα. Στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου το 2006 περίπου 25.000 άτομα παρακολούθησαν τον αγώνα Ιταλία-Γαλλία στην πλατεία της Παλιάς Πόλης.

Φεστιβάλ Γαστρονομίας

Ένας νέος χαρακτηρισμός της Πράγας προέκυψε. Πέρα από το ‘Πράγα, πόλη των χιλίων οβελών’, ‘Η Χρυσή Πράγα’ και ‘Η Πράγα – η καρδιά της Ευρώπης’ προστίθεται το ‘Πράγα, η πόλη του φαγητού’. Απόδειξη της αναγνώρισης της Τσέχικης γαστρονομίας έρχεται με το πρώτο αστέρι Michelin στην Κεντρική Ευρώπη για το εστιατόριο Allegro στην Πράγα και το δεύτερο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Πράγας. Φέτος, η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο νησί Slovansky (νησί στον ποταμό Μολδάβα), όπου στις 20-22 Ιουνίου 37 από τους καλύτερους σεφ της Τσεχίας θα ετοιμάσουν γαστρονομικές απολαύσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύματα από την Τσεχία, Βραζιλία, Ταϋλάνδη, Γαλλία, Ιαπωνία και Μεσόγειο. Κάθε μέρα γύρω από τον ιστορικό περιβάλλοντα χώρο του παλατιού Zofin. Φέτος, όμως, το φεστιβάλ δεν ξέχασε και τους νέους επισκέπτες. Θα υπάρχει μία γωνία, όπου θα μάθουν να κάνουν γλυκά και καθημερινά στις 16.00 θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για μικρά παιδιά. Αυτή η εμπειρία δεν επιβαρύνει, όμως, και το πορτοφόλι. Τα εισιτήρια κοστίζουν 14EUR και περιλαμβάνουν φαγητό αξίας 10EUR. Αν πάρετε μέρος στο ερωτηματολόγιο για το καλύτερο εστιατόριο του φεστιβάλ, τότε μπορεί να κερδίσετε δείπνο αξίας 120EUR.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.praguefoodfestival.com

http://uk.youtube.com/watch?v=kxY-y1GWveo

Πράγα – Παρίσι με ποδήλατο

Στα μέσα Απριλίου η ευρωπαϊκή διαδρομή ποδηλασίας ορίστηκε επίσημα. Η νέα διαδρομή θα ξεκινήσει από την Πράγα και θα φθάσει στο Παρίσι μέσω Νυρεμβέργης και διασχίζοντας αυτές τις τρεις χώρες οι συμμετέχοντες θα θαυμάσουν πολλά αξιοθέατα. Η διαδρομή, που ακολουθεί την μεσαιωνική «Χρυσή οδό», φέρει σημάδια με κίτρινο και μπλε χρώμα. Στον δρόμο τους από την Πράγα οι τουρίστες θα δουν το κάστρο Karlstejn και τον πύργο Horovice. Ακόμα μία ενδιαφέρουσα στάση είναι η επίσκεψη στην ζυθοποιία του Pilsen και στην Τρίτη μεγαλύτερη συναγωγή στον κόσμο. Η ιστορική πόλη των ορυχείων, Stribro, περιμένει το πλήθος των ποδηλατών. Η διαδρομή διασχίζει τα σύνορα της Γερμανίας από την ZeleznaEslarn συνεχίζοντας προς τα νότια από το Rozvadov. Η διαδρομή των 1537χλμ. ακολουθεί υπάρχοντα μονοπάτια και μόνο στα σύνορα Τσεχίας-Γερμανίας χρειάστηκε να οριστούν νέα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.paneuroparadweg.de

Cesky Krumlov: Βαγόνι σε ορυχείο και Κινέζικη τέχνη

Την 1η Μαΐου 2008 το πρώτο ταξίδι θα γίνει στο υπόγειο ορυχείο γραφίτη στο Cesky Krumlov. Ένα ωριαίο ταξίδι κάτω από την πόλη και τα προάστια είναι ιδανική δραστηριότητα για την οικογένεια. Η διαδρομή είναι πάνω από δύο χιλιόμετρα.

Το Cesky Krumlov την άνοιξη είναι ιδανικό για τις εκθέσεις του. Το 2008 είναι αφιερωμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Το Κέντρο Τέχνης Egon Schiele στο Cesky Krumlov εκμεταλλεύεται αυτή την ευκαιρία σε συνεργασία με τις Εθνικές Πινακοθήκες της Τσεχίας και του Πεκίνου, ιδιωτικές πινακοθήκες, συλλέκτες και καλλιτέχνες και παρουσιάσει έργα κλασσικής και σύγχρονης τέχνης από την Ευρώπη και την Ασία. Στα πλαίσια του προγράμματος θα υπάρχουν και Κινέζοι καλλιτέχνες που θα εργάζονται στο Cesky Krumlov.

Οι εκθέσεις θα φιλοξενηθούν σε έναν χώρο 3.000τ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο στην πρώην δημοτική ζυθοποιία και σε έναν μοναδικό χώρο με στοιχεία της Αναγέννησης στο ίδιο σύμπλεγμα.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.ckrumloc.cz

Ξενοδοχείο Omnia: Πολυτέλεια στην επαρχία

Στα Όρη Krkonose θα βρείτε το ξενοδοχείο Omnia τεσσάρων αστέρων. Από την αρχή μέχρι το τέλος, το ξενοδοχείο σχεδιάστηκε από αρχιτέκτονες και προσφέρει σύγχρονα και πολυτελή δωμάτια. Τα κυρίαρχα χρώματα στο ξενοδοχείο είναι άσπρο και πορτοκαλί και σε συνδυασμό με το ξύλο δίνουν μία αίσθηση ζεστασιάς και πολυτέλειας. Το ξενοδοχείο Omnia αποδεικνύει ότι ένα τέτοιο κατάλυμα τεσσάρων αστέρων μπορεί να συνυπάρχει άψογα με το φυσικό περιβάλλον. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην Janske Lazne, δίπλα στο τελεφερίκ, μια ιδανική βάση για την εξερεύνηση των Krkonose με ποδήλατο, περπατώντας ή κάνοντας σκι.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.omniahotel.com

Το ξενοδοχείο-κάστρο στην Hruba Skala με χαμηλότερες τιμές

Τα προσφάτως ανακαινισμένα δωμάτια, νέες υπηρεσίες και νέες χαμηλότερες τιμές περιμένουν τους επισκέπτες στο ξενοδοχείο Hruba Skala. Η χωρητικότητα του ξενοδοχείου αυξήθηκε στα 57 δωμάτια. Επίσης, οι επισκέπτες θα εκπλαγούν ευχάριστα από τις νέες τιμές, μια και το δίκλινο δωμάτιο στην υψηλή περίοδο κοστίζει 1.900 κορώνες και στην χαμηλή περίοδο 1.500 κορώνες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hrubaskala.cz

Φεστιβάλ, πολιτιστικές εκδηλώσεις

Άνοιξη της Πράγας 12.5 – 4.6.2008

63ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ

Πράγα www.festival.cz

Διαδρομή των Βασιλέων στο Vlcnov 23.5.-25. 5. 2008

Ένα παραδοσιακό φεστιβάλ, όπου συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι απ’ όλη την Τσεχία αλλά και το εξωτερικό.

Vlcnov www.jizdakralu.cz

Ignis Brunensis 23.5 – 8.6.2008

Διεθνές Φεστιβάλ Πυροτεχνημάτων Μπρνο www.ignisbrunensis.cz

Concentus Moraviae 31.5 – 29.6.2008

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ με την συμμετοχή 13 πόλεων. Το Φεστιβάλ είναι το κομμάτι της Τσεχίας σε ένα πανευρωπαϊκό project. Αποκαλείται Τσέχικα Όνειρα και στα πλαίσιά του διοργανώνονται 120 συναυλίες σε 19 χώρες.

Πολλές πόλεις της Νότιας Βοημίας και Περιφέρεια Υψίπεδων, www.concentusmoraviae.cz

Φεστιβάλ Συγγραφέων στην Πράγα 1.6 – 5.6.2008

Διεθνές Φεστιβάλ Συγγραφέων στην Πράγα. «Πάνω από 17 χρόνια πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Συγγραφέων στην Πράγα, που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει καταξιωμένους συγγραφείς ακόμα και βραβευμένους με Νόμπελ.

Πράγα www.pwf.cz

Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών για Παιδιά και Νέους 1.6 – 8.6.2008

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά, Animation και Νέους, που φιλοξενεί μία σειρά εκδηλώσεων για όλη την οικογένεια.

Zlin, www.zlinfest.cz

Χρυσό Παπούτσι 12.6.2008

Μία αθλητική συνάντηση που προστέθηκε στην κατηγορία Super Grand Prix της Διεθνούς Αθλητικής Επιτροπής.

Οστράβα www.zlatatretra.cz

18ο Φεστιβάλ ‘Pelhřimov – Μία πόλη των ρεκόρ 13.6.-14.6.2008

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ ρεκόρ και περίεργων στην Ευρώπη. Κάθε χρόνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου πραγματοποιείται ένα ασυνήθιστο φεστιβάλ ρεκόρ στο Pelhřimov. Η κεντρική πλατεία της πόλης δέχεται 16,000 επισκέπτες κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.

Pelhřimov www.dobryden.cz

Ιστορικοί Εορτασμοί Barchan 13.6.-15.6.2008

Από τους παλαιότερους ιστορικούς εορτασμούς στην Κεντρική Ευρώπη που λαμβάνουν χώρα κάθε Ιούνιο στην πόλη Jemnice.

Jemnice www.barchan.jemnice.cz

Φεστιβάλ Mitte Europa 16.6.-3.8.2008

Ένα φεστιβάλ που διαρκεί επτά εβδομάδες στα σύνορα Τσεχίας – Γερμανίας. Ένα χαρακτηριστικό του φεστιβάλ είναι ότι ενώνει τρεις διαφορετικές συνοριακές περιοχές και δύο εθνικότητες με ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων που προσφέρει στους επισκέπτες κονσέρτα κλασσικής μουσικής με αναγνωρισμένους και καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Εκκλησίες, κάστρα, παλάτια, ανοικτοί χώροι www.festivalmitteeuropa.com

14ο Διεθνές Παραδοσιακό Φεστιβάλ 17.6.-23.6.2008

Η πόλη FrýdekMístek και τα τριγύρω χωριά ζωντανεύουν με τους νέους χορευτές και μουσικής με παραδοσιακές στολές και ο χρόνος γυρνάει πολλούς αιώνες πίσω.

FrýdekMístek και περίχωρα www.fos.cz

50ο Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας Smetanas Litomyšl 18.6.-5.7.2008

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ κλασσικής μουσικής σε ανοικτό χώρο τιμά το διάσημο τέκνο του Litomysl, Bedřich Smetana. Όπερες διαφόρων συνθετών και μουσικά προγράμματα διαφορετικών ειδών.

Παλάτι Litomyšl www.smetanovalitomysl.cz

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσικής Μουσικής στο Strážnice 26.6.-29.6.2008

Επισκέπτες και μέλη ενώσεων και ομάδων παραδοσιακής μουσικής παρευρίσκονται στο φεστιβάλ διασκεδάζοντας με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς και με ρούχα εποχής.

Strážnice www.nulk.cz

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Janáčeks Hukvaldy 28.6.-10.8.2008

Αυτό το μουσικό φεστιβάλ απευθύνεται σε φίλους συμφωνικής μουσικής και όπερας. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Hukvaldy, περιφέρεια της Οστράβας.

Παλάτι Hukvaldy και το αμφιθέατρο www.janackovyhukvaldy.cz

142η επέτειος της Μάχης του Hradec Králové 4.7.-5.7.2008

Διεθνής συνάντηση των club στρατιωτικής ιστορίας. Μία καθηλωτική αναπαράσταση της Αυστρο-ουγγρικής μάχης με άλογα, κανόνια και πυροτεχνήματα.

Chlum 1866 πεδίο μάχης www.krkralovehradecky.cz

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κάρλοβυ Βάρυ 4.7.-12. 7.2008

Το πιο σημαντικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου (πρώτης κατηγορίας) στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Το IFF του Κάρλοβυ Βάρυ προσφέρει τους επισκέπτες ένα επιμελώς οργανωμένο πρόγραμμα με εκδηλώσεις, εξαιρετικές εγκαταστάσεις και ευρύ φάσμα υπηρεσιών. www.kviff.com

Χρώματα της Οστράβας 10.7.-13.7.2008

Το 7ο φεστιβάλ εναλλακτικής μουσικής, ροκ, παραδοσιακής και έθνικ στην Οστράβα.

Οστράβα www.colours.cz

Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής Klatovy 10.7.-13.7.2008

15ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής στο Klatovy με εκδηλώσεις και συμμετοχές από το εξωτερικό.

Klatovy www.fos.cz

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Český Krumlov 18.7.-23.8.2008

Το μακροβιότερο φεστιβάλ στο Český Krumlov. Το φεστιβάλ φιλοξενεί διαφορετικά είδη μουσικής – συμφωνική, μουσική δωματίου, κλασσική jazz, παραδοσιακά τραγούδια με συνοδεία φαγητού. www.ckrumlov.info

Θερινή Σχολή Κινηματογράφου 2008 στο Uherské Hradiště 25. 7.-3. 8.2008

34ο πολυπολιτισμικό φεστιβάλ κινηματογράφου, μουσικής, θεάτρου και τέχνης. Το δεύτερο μεγαλύτερο φεστιβάλ κινηματογράφου της Τσεχίας

Uherské Hradiště www.lfs.cz

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Petr Dvorský 2008 2.8.-16.8.2008

Ανάκτορο Jaroměřice nad Rokytnou www.arskoncert.cz

61ο IFF GOROLSKI ŚWIĘTO 8.8.-10.8.2008

Ένα διεθνές φεστιβάλ με συγκροτήματα παραδοσιακής μουσικής από την Τσεχία, Σλοβακία, Πολωνία, Ουγγαρία, Νότια Αμερική και άλλα κράτη με παράλληλες εκδηλώσεις.

Φυσικό αμφιθέατρο Jablunkov, www.fos.cz

9ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Špilberk 2008 14.8.-24.8.2008

Ένα θερινό ανοικτό φεστιβάλ συμφωνικής ορχήστρας στο κάστρο Špilberk.

Αυλή του κάστρου Špilberk στο Μπρνο www.filharmoniebrno.cz

Ιστορικοί εορτασμοί προς τιμή του Zachariáš του Hradec και της Kateřina Valdštejn

16.8.2008

Παραδοσιακές πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Telč www.telcetc.cz

14ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής 16.8.-20.8.2008

Το Písek φιλοξενεί ενώσεις παραδοσιακής μουσικής της Τσεχίας και του εξωτερικού.

Písek www.icipisek.cz

Φεστιβάλ Σοπέν 16.8.- 23. 8.2008

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσεις Τσέχους και ξένους καλλιτέχνες που θα αποδώσουν κομμάτια του Fryderyk Chopin και άλλων γνωστών συνθετών.

15ο Φεστιβάλ στους Δρόμους – έγχορδα, τζαζ, θέατρο 19.8.-28. 8.2008

κέντρο του Pilsen http://info.plzencity.cz

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Γκάιντας 21.-24.8.2008

Συγκροτήματα γκάιντας από την Τσεχία και το εξωτερικό – για τέσσερις μέρες και νύχτες η Strakonice θα αντηχεί στους ήχους της γκάιντας Το φεστιβάλ ξεκινά και τελειώνει με παρέλαση στο κέντρο της πόλης.

Strakonice www.dudackyfestival.cz

Ήφαιστος 30.8.-31.8.2008

27η Διεθνής Συνάντηση καλλιτεχνών σιδηρουργών στο κάστρο Helfštýn.

Helfštýn Lipník nad Bečvou http://mestolipnik.cz

Φθινόπωρο της Μοραβίας 1.9.-30.9.2008

43ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ στο Μπρνο

Μπρνο www.mhfbrno.cz

Jičín – Η πόλη των παραμυθιών 9.9.-14.9.2008

18ο πολυπολιτιστικό φεστιβάλ για παιδιά και ενήλικες. Το θέμα φέτος είναι οι δαίμονες.

Jičín www.pohadka.cz

*Ευχαριστούμε πολύ για το πληροφοριακό υλικό τον Τσέχικο Οργανισμό Τουρισμού και ιδιαίτερα την κ. Κατερίνα Νοταρίδου.

Το επίσημο site της Τσεχίας

Παραμυθένια πόλη

Πράγας συνέχεια

Η πιο όμορφη της Ευρώπης

Όπως δεν την είδε ο Κάφκα

Με την κάμερα του “Εν Λευκώ”

Του συνεργάτη μας Χρήστου Μυστιλιάδη – “Εν Λευκώ”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *