Κόσμος

Υποχωρεί η επιδημία στο Μεξικό

mexico_flu75Στους 22 αυξήθηκε στο Μεξικό, ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη, όπως πλέον ονομάζεται η γρίπη των χοίρων,  ενώ τουλάχιστον 568 έχουν νοσήσει επιβεβαιωμένα από τον ιό, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Μεξικανός υπουργός Υγείας. Σύμφωνα με τον Χοσέ Ανχελ Κόρδοβα, η επιδημία, φαίνεται ότι έχει εισέλθει σε φάση υποχώρησης προειδοποιώντας παράλληλα τον πληθυσμό να μην εφησυχάσει. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της χώρας Φελίπε Καλδερόν εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η χώρα του είναι σε θέση να ξεπεράσει την επιδημία. “Είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε αυτήν την τόσο ευαίσθητη έκτακτη κατάσταση για τους Μεξικανούς” ανέφερε χαρακτηριστικά. Νωρίτερα, έγινε γνωστό, ότι τα εστιατόρια στην πόλη του Μεξικού, που παρέμειναν κλειστά για έξι μέρες, πρόκειται να επαναλειτουργήσουν, το πιθανότερο μέχρι την προσεχή Τετάρτη. “Είναι πολύ πιθανόν, όσον αφορά τα εστιατόρια και τους άλλους οικονομικούς τομείς, να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους την προσεχή Τετάρτη” υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας. ΠΟΥ: 658 κρούσματα σε 18 χώρες

Οι αρχές είχαν αποφασίσει στις 28 Απριλίου να κλείσουν για το κοινό τα περίπου 35.000 εστιατόρια, καθώς και τα καφενεία, τα μπαρ, τις κινηματογραφικές αίθουσες, τα θέατρα και τις ντισκοτέκ στην πρωτεύουσα του Μεξικού, μία μεγαλούπολη με πληθυσμό 20 εκατ. κατοίκους.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του ξενοδοχειακού τομέα, τα παραπάνω προληπτικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση του Μεξικού, συνιστούν καθημερινά απώλειες 100 εκατ. δολαρίων για τον ξενοδοχειακό τομέα ενώ θέτουν σε κίνδυνο 450.000 εργαζομένους.

Από την πλευρά της, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) αναφέρει κατά τις τελευταίες ώρες ότι, “υπάρχουν τουλάχιστον 615 κρούσματα σε συνολικά 18 χώρες”.

Νωρίτερα, δυο επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης, εντοπίστηκαν και στο Ελ Σαλβαδόρ.
“Εχουμε δύο επιβεβαιωμένες περιπτώσεις (της γρίπης Α) και ενισχύουμε τα μέτρα” που έχουν ήδη ληφθεί στις κλινικές και τα νοσοκομεία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Γκιγιέρμο Μάσα, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Ειδικά στις ΗΠΑ, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών (CDC) ανέφερε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 160 κρούσματα σε 21 πολιτείες.

Στο γειτονικό Καναδά, αναφέρθηκαν περίπου 30 νέα κρούσματα, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό τους σε 85.

Επίσης, αξιωματούχοι δήλωσαν ότι προσβλήθηκε ένα κοπάδι χοίρων στην περιοχή της Αλμπέρτα.

Κρούσματα επιβεβαιώθηκαν επίσης στη Νότια Κορέα, την Ιρλανδία και την Ιταλία τη Γερμανία και τη Βρετανία κατά τις τελευταίες ώρες.

Το Μπενίν έγινε η πρώτη χώρα της Αφρικής που ανέφερε ύποπτο κρούσμα–μια Ευρωπαία που ίσως προσβλήθηκε σε πρόσφατο ταξίδι της στο Μεξικό. Το Ισραήλ ανέφερε το τρίτο κρούσμα, ενώ στην Ισπανία ο αριθμός των προσβληθέντων αυξήθηκε στους 20.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *