Κόσμος

Φιλο-σερβική διαμαρτυρία στο Μαυροβούνιο με δεκάδες τραυματίες

Περισσότεροι από 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 35 συνελήφθησαν στα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν στη διάρκεια φιλο-σερβικών διαδηλώσεων διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα, το βράδυ της Δευτέρας, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Vijesti. Χιλιάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία το απόγευμα της Δευτέρας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των κομμάτων της αντιπολίτευσης εναντίον της απόφασης της Ποντγκόριτσα να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου, της αποσχισθείσας από τη Σερβία επαρχίας.

Στη διάρκεια της πορείας, μέλη της αντιπολίτευσης ζήτησαν από το Υπουργικό Συμβούλιο του πρωθυπουργού Μίλο Τζουγκάνοβιτς να ανακαλέσει την απόφασή του και να ορίσει ημερομηνία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με θέμα την αναγνώριση ή μη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου.

Προς το τέλος της πορείας κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν το κτίριο του κοινοβουλίου.

Η αστυνομία απάντησε με τη ρήψη δακρυγόνων και απομάκρυνε το πλήθος μέσα σε 20 λεπτά, αλλά οι οδομαχίες συνεχίστηκαν για την επόμενη ώρα, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Τα ΜΜΕ του Βελιγραδίου ισχυρίζονται σήμερα ότι η αστυνομία χρησιμοποίησε και σφαίρες από καουτσούκ κατά των διαδηλωτών.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *