Επικαιρότητα

Χριστούγεννα στους δρόμους θα κάνουν οι μαθητές και φοιτητές

 

poreia_mathites_thessaloniki01Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους, με πορείες, καταλήψεις ή αποχές από τα σχολεία και κλείσιμο κεντρικών δρόμων σε Δήμους, αντιδρώντας στο θάνατο του 15χρονου Αλέξη, αποφάσισαν τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

 

Το μεσημέρι προγραμματίζουν συγκέντρωση στα Προπύλαια, ενώ το απόγευμα σε συλλαλητήριο στην Ομόνοια καλεί τη νεολαία το ΠΑΜΕ. Από την πλευρά της, η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το μεσημέρι ανοικτή συνάντηση-συζήτηση στη Βουλή με εκπροσώπους 15μελών Συμβουλίων Γυμνασίων και Λυκείων. Την ίδια ώρα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας εξετάζεται κάλυκας που παραδόθηκε στον ανακριτή από μία γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι τον βρήκε στην οδό Βαλτετσίου, προκειμένου να διαπιστωθεί αν προέρχεται από το όπλο του ειδικού φρουρού που κατηγορείται για τη δολοφονία του μαθητή.

Υπό κατάληψη τελούν τμήματα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, ενώ καταλήψεις και αποχές πραγματοποιούνται και σε σχολεία ανά την επικράτεια.

Την Τρίτη, έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και τρία οχήματα καταστράφηκαν όταν ομάδα 50 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και βόμβες μολότοφ στο κτίριο των ΜΑΤ, στην Καισαριανή.

Επεισόδια έγιναν και έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όταν έγιναν γνωστές οι ποινές φυλάκισης -με αναστολή- που επιβλήθηκαν στους οκτώ αστυνομικούς για τον ξυλοδαρμό του Κύπριου φοιτητή, το Νοέμβρη του 2006.

Για ουσιαστική ατιμωρησία των αστυνομικών κάνουν λόγο το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *