Ταξιδιωτικά άρθρα

Ψηφίζετε προορισμούς, κερδίζετε ταξίδια

4929_1088943141250_1156594497_1979599_3597350_nΗ φετινή, 25η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 29 Οκτωβρίου έως και την 1 Νοεμβρίου 2009 στις εγκαταστάσεις της HELEXPO. Αξιοσημείωτο είναι ότι πέρυσι την επισκέφθηκαν 3.750 εμπορικοί επισκέπτες, συμμετείχαν 100 αντιπρόσωποι απ όλη την Ευρώπη στο 1ο Ευρωπαϊκό συνέδριο για τον τουρισμό, ενώ η απονομή των βραβείων «ΜΟΡΦΕΑΣ» στα «καλύτερα ξενοδοχεία» του ελληνικού τουρισμού, αλλά και των βραβείων «Philoxenia Tourism Awards», ήταν δύο ακόμη σημαντικά ορόσημα της έκθεση.

Ανεξαρτήτως αν την επισκεφθείτε, την ευκαιρία να κερδίσουν ταξίδια στα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας προσφέρει για τέταρτη συνεχή χρονιά η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στους ενδιαφερόμενους, μέσω του καθιερωμένου διαγωνισμού των Βραβείων Τουρισμού «Philoxenia Tourism Awards» για την ανάδειξη των κορυφαίων τουριστικών προορισμών που θα γίνει με ηλεκτρονική ψηφοφορία.
Πέρυσι νικητές (ανά κατηγορία) ήταν:

1.Αγαπημένος παραθαλάσσιος προορισμός: Πήλιο (πρώτο βραβείο), Ηλεία, Μονεμβασιά, Σαντορίνη, Χαλκιδική
2.Αγαπημένος ορεινός ή εξοχικός προορισμός: Πήλιο (πρώτο βραβείο), Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων, Λακωνία, Μέτσοβο, Πιερία.
3.Αγαπημένος αστικός προορισμός: Θεσσαλονίκη (πρώτο βραβείο), Αθήνα, Βόλος, Ναύπλιο, Χανιά.
4.Ομορφότερη ελληνική παραλία: Ελαφόνησος Λακωνίας (πρώτο βραβείο), Εγκρεμνοί Λευκάδας, Μυλοπόταμος Πηλίου, Μύρτος Κεφαλονιάς, Πόρτο Κατσίκι Λευκάδας. (Διευκρινίζω ότι η παραλία Μυλοποτάμου στο Πήλιο που πήρε την 3η θέση στην ομορφότερη παραλία, φέτος της αφαιρέθηκε η “Γαλάζια Σημαία”)!
5.Καλύτερο χιονοδρομικό κέντρο: Παρνασσός (πρώτο βραβείο), Βασιλίτσα Γρεβενών, Καϊμάκτσαλαν Πέλλας, Σέλι Ημαθίας, Χάνια Πηλίου.
6.Αγαπημένος τουριστικός προορισμός στο εξωτερικό: Γαλλία (πρώτο βραβείο), Βρετανία, Ισπανία, Ιταλία, Τσεχία.

Η Philoxenia στο διαδίκτυο βρίσκεται στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.helexpo.gr/default.aspx?lang=el-GR&loc=1&page=1116

του Χρήστου Μυστιλιάδη – ΕΝ ΛΕΥΚΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *