Ταξιδιωτικά άρθρα

Weekend στη Σκύρο

 

Μπας και έχει δίκιο ο φίλος μου που όταν μιλάμε για κοντινές αποδράσεις πάντα μας προτείνει τη Σκύρο; Μέχρι την Κύμη είναι 170 χλμ. κι από εκεί με το πλοίο σε 1,5 ώρα φθάνετε. Για τους βιαστικούς υπάρχει και η λύση του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με τη μυθολογία από εδώ ξεκίνησε ο Αχιλλέας για τον Τρωϊκό πόλεμο. Στην κορυφή του κάστρου της Παλιάς Πόλης βρίσκονται τα ερείπια του Κάστρου του Λυκομήδη, στη θέση μιας αρχαίας ακρόπολης και ενός ενετικού φρουρίου. Η προσπέλαση γίνεται από μία σήραγγα κάτω από τη Μονή του Αγ. Γεωργίου. Από το κάστρο έχετε έξοχη θέα προς τον κόλπο.

Με τη μοναδική πολιτιστική και αρχιτεκτονική κληρονομιά της και το συναρπαστικό της τοπίο, παρουσιάζει περισσότερες ομοιότητες με τα Δωδεκάνησα παρά με τις Σποράδες.

Πάντα μου άρεσε αυτό το ταξίδι και σας το συνιστώ για να δείτε τα αλογάκια, το άγαλμα του Ρούμπερτ Μπρουκ, τα τρία μουσεία Δημοτικό, Αρχαιολογικό και Φαλτάϊτς με πολύτιμα εκθέματα.

Φυσικά στη Σκύρο θ’ απολαύσετε καταγάλανες θάλασσες, πράσινο και παραδοσιακό νησιώτικο χρώμα.

Weekend στη Σκύρο

Για μπάνιο υπάρχουν πολλές επιλογές με καλύτερες τις παραλίες της Κυρά Παναγιάς και του Αγίου Φωκά.
Οι γυμνιστές που θέλουν την ησυχία τους πάνε στην Παπαχούμα κάτω από τη Χώρα.

Όσο για το φαγητό θα φύγετε με παραπανίσια κιλά αν πείτε να δοκιμάσετε τα φρεσκότατα ψάρια, το ζυμωτό ψωμί, τα μαγειρευτά και τους πολλούς μεζέδες.

Οι καλύτερες διευθύνσεις: Μπάρμπα Μήτσος για μαγειρευτά. Πέρασμα για λεμονάτο κατσικάκι. Πόπη για κολοκυθοκεφτέδες και γεμιστά. Ο Αντώνης για ψαροφαγάδες.

 

Weekend στη Σκύρο skyros-beaches

Πληροφορίες που θα κάνουν πιο άνετη την παραμονή σας στη Σκύρο υπάρχουν στους παρακάτω συνδέσμους:

Η Σκύρος των 4 εποχών

Αξιοθέατα – πανηγύρια
Παραλίες της Σκύρου
Πορεία στο χρόνο< Σκυριανά Αλογάκια
Σκυριανές επιλογές
Στην καρδιά του Αιγαίου

Weekend στη Σκύρο

Του συνεργάτη μας Χρήστου Μυστιλιάδη ΕΝ ΛΕΥΚΩ

2 σκέψεις σχετικά με το “Weekend στη Σκύρο

  • Το νησί πολυ φιλόξενο με λίγες οργανωμένες παραλίες καταγαλανες ακτές και πολυ καλο φαΐ .δωμάτια υπάρχουν για όλα τα βαλαντια .Μπορείτε να πάτε και με το αεροπλάνο σε 35 λεπτά μόνο και να νοικιασετε απο εκει αυτοκίνητο το οποίο στοιχίζει 25 euro .ΠΡΟΣΟΧΗ να μην νοικιασετε απο τον Α….ή γιατί σας το δίνει υποτίθεται με full ντεποζιτο το οποίο αργότερα θα συνειδητοποιησετε ότι ο δεικτηs δεν λειτουργεί και όταν θα το επιστρέψετε θα σας πει ότι σας το έδωσε γεμάτο και επειδή ο τύπος εχειδικο του βενζινάδικο θα το γεμίσει μπροστά σας κΙ θα πληρώσετε καρατιατικα όπως εγω Για ένα Peugeot 103 που έκανε 100 χιλιόμετρα με 2 euro to λίτρο πληρώσαμε 38 euro και δεν έκοψε απόδειξη .Αυτά κάνουν και στους τουρίστες και δεν ξανάρχονται .Πολυ καλο ξενοδοχείο το Νεφέλη 200 μέτρα έξω απο τη χώρα

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *