Επικαιρότητα

Σάλος στο Διαδίκτυο για τις συλλήψεις 11 διαχειριστών του Gamato.info

Δικογραφία σε βάρος 11 ατόμων, εκ των οποίων έξι συνελλήφθησαν για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας, σχηματίστηκε από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Λάρισα, Πέλλα και Θεσσαλονίκη, που έγινε στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την πάταξη της πειρατείας, μέσω διαδικτύου.

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την αστυνομία, ήταν συντελεστές ή συνδέονταν στην ιστοσελίδα www.gamato.info, είτε ως διαχειριστές, είτε ως επίσημα μέλη (vip mempers) και διαμοίραζαν ψηφιακά αρχεία με τραγούδια, ταινίες και παιχνίδια.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά τη μήνυση, που υπέβαλε εκπρόσωπος της εταιρίας προστασίας οπτικοαουστικών έργων «ΕΠΟΕ», κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας.

Η εν λόγω ιστοσελίδα είχε 850.000 μέλη και δεχόταν καθημερινά 16 εκατ. επισκέψεις και ήταν το δημοφιλέστερο ελληνικό σάιτ απ’ όπου οι χρήστες “κατέβαζαν” κινηματογραφικές ταινίες, μουσικά κομμάτια, λογισμικά, παιχνίδια και άλλα, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη οικονομική ζημιά στις εταιρίες εμπορίας, καθώς και φοροδιαφυγή.

Από τις έρευνες, που έγιναν, κατασχέθηκαν συνολικά 27 σκληροί δίσκοι, εκ των οποίων οι δύο εξωτερικοί, πέντε φορητοί υπολογιστές και 604 DVD. Οι δύο από τους κατηγορούμενους μένουν σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, γι’ αυτό έχει ενημερωθεί η Ιντερπόλ για τη σύλληψή τους.

Την εποπτεία όλων των ερευνών είχε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, Ιωάννης Σακελλάκος, μαζί με την αρμόδια Εισαγγελέα για τη δίωξη των ηλεκτρονικών εγκλημάτων, Ελένη Ράικου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους εισαγγελείς.

Σύμφωνα με μελέτη που εκπονήθηκε από διεθνή εταιρεία ερευνών παρ’ όλο που πραγματοποιείται σημαντική πρόοδος στην καταπολέμηση της πειρατείας στη χώρα μας, αυτή τη στιγμή η Ελλάδα βρίσκεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με το υψηλότερο ποσοστό πειρατείας, με 57%, ενώ τις άλλες δύο θέσεις καταλαμβάνουν η Βουλγαρία (68%) και η Ρουμανία (66%).

Η λιανική αξία μόνο για παράνομο λογισμικού –που αντιπροσωπεύει το απολεσθέν εισόδημα για την παγκόσμια βιομηχανία λογισμικού- ξεπέρασε το όριο των $50 δισ. για πρώτη φορά το 2009.

Με εξαίρεση τις απώλειες από τις ισοτιμίες, οι οικονομικές απώλειες για την Ελλάδα ανέρχονται σε €171 εκατομμύρια μόνο για παράνομο λογισμικό ενώ αν προσθέσουμε και τα Πνευματικά δικαιώματα από τις Κινηματογραφικές ταινίες ,μουσικά τραγούδια, παιχνίδια κ.α συνολικά οι απώλειες τα τελευταία 7 έτη σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εταιρειών πλησιάζουν το 1 δις ευρώ, το οποίο μεταφράζεται σε λιγότερες θέσεις εργασίας και μειωμένη ανταγωνιστικότητα για τον εγχώριο κλάδο της Πληροφορικής, μουσικής και θεαμάτων.

Πηγή: 10-03-2010:Δελτίο Τύπου της Γ.Α.Δ. Αττικής σχετικά με Πανελλαδική Αστυνομική επιχείρηση για παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας μέσω Ίντερνετ

-FACEBOOK GROUP ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

4 σκέψεις σχετικά με το “Σάλος στο Διαδίκτυο για τις συλλήψεις 11 διαχειριστών του Gamato.info

  • gia to kalo ton ftoxon ta kanoun ola gia na mporei kafe anfropws na exei oti 8elei !! giati diladi mono oi plousoio na exoun oti paixnidia 8eloun ??? den einai swsto olloi oi anfropoi einai sto idio epipedo den yparxei anoteros h katwteros !!! afiste ta paidia den kanan kati to tromairo !!!

    Σχολιάστε
  • Στείλτε εκλύσεις υποστήριξης με mail στο thepiratebay, σε μεγάλους tracker σε όλον τον κόσμο, στο Ιντερνατιοναλ Πιρατε Παρτυ, καθώς και σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Ας μην καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια! Το θέμα δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με το gamato.info αλλά με το τέλος της εποχής της ελεύθερης διακίνησης διαδικτυακών αγαθών και την φίμωση του internet.

    Αύριο 17:00 όλοι στους δρόμους!!!

    Σχολιάστε
  • ela re twra….sovarologoune..!!!!pigan kai ekleisan ta paidia mesa….a re lamogia ksilo pou thelete!!!!pories kai diadilwseis mexri na afethoun ta paidia….!!!!!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *