Επικαιρότητα

24ωρη απεργία στο Δημόσιο την Πέμπτη 7 Οκτώβρη

Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα με απόφαση της ΑΔΕΔΥ, αλλά και των ομοσπονδιών που είναι μέλη της.

Η κινητοποίηση πραγματοποιείται για το θέμα του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο τομέα, όπου η κυβέρνηση προτείνει τη διαδικασία της διαβούλευσης από τις αρχές του 2011 και η συνομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων θέτει ως προϋπόθεση την υπογραφή ΣΣΕ και κοστολογημένη πρόταση από την κυβέρνηση.

Επίσης η ΑΔΕΔΥ αμφισβητεί τα στοιχεία που δόθηκαν από τους υπουργούς για τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και διεκδικεί αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα από τις περικοπές στο 13ο και 14ο μισθό, ο βασικός μισθός να διαμορφωθεί στα 1300 ευρώ με παράλληλη ενσωμάτωση επιδομάτων.

Μάλιστα κάνουν λόγο για μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων κατά 25% από τις περικοπές που έγιναν στο πλαίσιο εφαρμογής του μνημονίου, καθώς και για «κατασκευαστική αριθμητική» σε ότι αφορά το ύψος των επιδομάτων, το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν φθάνει τα επτά δισεκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεντρώσεις στις 11.30 το πρωί της Πέμπτης, θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Κλαυθμώνος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *