Επικαιρότητα

Έφοδος του ΣΔΟΕ στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι

siemens_germanyΈφοδο στα γραφεία της Siemens στο Μαρούσι πραγματοποίησαν ο 4ος Ειδικός Ανακριτής, ο Εισαγγελέας και άνδρες της ΥΠΕΕ (πρώην ΣΔΟΕ), με σκοπό να συγκεντρώσουν έγγραφα που θα βοηθήσουν την έρευνα για τη διακίνηση χρημάτων από τα “μαύρα ταμεία” της εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατασχέθηκαν 150 ντοσιέ με παραστατικά τιμολόγια και emails.  Ο κ. Ζαγοριανός με διατάξεις του έχει δεσμεύσει λογαριασμούς 38 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση και αναμένει στοιχεία που έχει ζητήσει, μέσω δικαστικών συνδρομών, από ξένες τράπεζες.

Η ενέργεια αυτή του Ανακριτή σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους συνδέεται με τη κατάθεση της Κατερίνας Τσακάλου γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Χριστοφοράκου ή οποία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης είχε μιλήσει για εκροή χρημάτων σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα χωρίς όμως να τα κατονομάσει.

Με αίτημα δικαστικής συνδρομής είχε ζητήσει τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών στο εξωτερικό 38 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός. Ο ανακριτής ζήτησε μέσω της Eurojustice να εντοπιστούν και να δεσμευτούν σε όποιες χώρες και αν βρίσκονται λογαριασμοί των 38 προσώπων για τους οποίους ήδη έχει διατάξει τη δέσμευση λογαριασμών στην Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *