Επικαιρότητα

Κατηγορούνται έξι άτομα για συμμετοχή στον “Επαναστατικό Αγώνα”

Νέα δεδομένα στη μάχη κατά της τρομοκρατίας. Σε συλλήψεις ακόμα έξι ατόμων, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”, προχώρησε η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Νωρίτερα στοιχειοθετήθηκαν κατηγορίες σε βάρος των έξι ατόμωνπου προσήχθησαν τις προηγούμενες ημέρες, οι οποίοι φέρονται ως μέλη της οργάνωσης. Οι αστυνομικοί έκαναν έφόδους σε σπίτια στη Νέα Ιωνία, τη Γαλάζια Ακτή, τα Καλύβια και τα Εξάρχεια. Μια σειρά από σημαντικά ευρήματα εντοπίστηκαν στο σπίτι στα Καλύβια, όπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν σκληρό δίσκο ηλεκτρονικού υπολογιστή με προκηρύξεις, αλλά και χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων, πιθανώς μελλοντικών στόχων των τρομοκρατών.
Τα ονόματα

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θανάσης Κοκαλάκης πρόκειται για 6 άτομα που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για συμμετοχή στην οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας”. Συλλήφθεντες είναι οι Νίκος Μαζιώτης, 39 χρόνων, η σύντροφός τουΠαναγιώτα Ρούπα, 41 χρόνων, Ευάγγελος Σταθόπουλος, 32 χρόνων, Χριστόφορος Κορτέσης, 31 ετών, Σαράντος Νικητόπουλος, 32 ετών και Κωνσταντίνος Γουρνας, 30 ετών.

Στο σπίτι στα Καλύβια, όπου εντοπίστηκε ο σκληρός δίσκος με τις προκηρύξεις, αλλά και τα σχέδια για μελλοντικές επιθέσεις διέμεναν οι συλληφθέντες Μαζιώτης και Ρούπα.

Τα ονόματα των τρομοκρατών και οι φωτογραφίες τους θα αναρτηθούν στηνιστοσελίδα της ελληνικής αστυνομίας. Η αστυνομία παρακαλεί όποιον γνωρίζει κάτι για τους συλληφθέντες να επικοινωνησει στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας170-1014 και 1964 με τη διαβεβαίωση οτι θα τηρηθεί η ανωνυμία και το απόρρητο των επικοινωνιών.

“Συγκοινωνούντα δοχεία”

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, τα συγκεκριμένα άτομα που είναι γνωστά και ανήκουν στον χώρο των αντιεξουσιαστών εκτιμάται ότι εμπλέκονται στην δράση, όχι μόνο του“Επαναστατικού Αγώνα”, αλλά και άλλων οργανώσεων και ομάδων αντάρτικου πόλης, όπως η “Σέχτα Επαναστατών” και ο “ΟΠΛΑ” που στο πρόσφατο παρελθόν έχουν κάνει την εμφάνισή τους χτυπώντας με αυτοσχέδιες βόμβες.

Το δεδομένο αυτό, επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά την θεωρία περί συγκοινωνούντων δοχείων στον χώρο της τρομοκρατίας, ενώ ως αυτή τη στιγμή δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν τους συλληφθέντες με τους “Πυρήνες της Φωτιάς”.

Σημαντικό είναι το ότι μεταξύ των ατόμων που βρίσκονται στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής και θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα, είναι και ο συνεργός του Λάμπρου Φούντα που είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους αστυνομικούς μετά την αιματηρή συμπλοκή στη Δάφνη στις 10 Μαρτίου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι συλληφθέντες ήταν πολύ προσεκτικοί στις επαφές και τις μετακινήσεις τους τηρώντας όλους τους κανόνες του συνωμοτισμού. Αυτό που απομένει πλέον είναι η σύλληψη του στρατολόγου της οργάνωσης, αν και όπως λέγεται τα στοιχεία του είναι γνωστά.

Τα ευρήματα

Ιδιαίτερα σημαντικά είναι, όμως, και τα ευρήματα από τις αστυνομικές επιχειρήσεις.

Οι άνδρες της ΕΛΑΣ στο σπίτι στα Καλύβια βρήκαν το σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού υπολογιστή στον οποίο τα μέλη της οργάνωσης έγραφαν τις προκηρύξεις καθώς και τονεκτυπωτή. Επιπλέον εντοπίστηκαν χειρόγραφα σχεδιαγράμματα χώρων, πιθανώς μελλοντικών στόχων των τρομοκρατών.

Μάλιστα, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, μεταξύ των εγγράφων που εντόπισαν, βρήκαν και τις προκηρύξεις για το χτύπημα στο Χρηματιστήριο της Αθήνας και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής, αν και τότε τα μέλη του Ε.Α. είχαν πει ότι δεν είχαν καμία σχέση.

Ένα ακόμη στοιχείο που “δένει” την υπόθεση για τους αστυνομικούς αποτελεί και το λογότυπο της οργάνωσης που βρέθηκε στον Η/Υ.

Οι διωκτικές Αρχές, πλέον, επικεντρώνουν τις έρευνες τους στον εντοπισμό του διαμερίσματος- γιάφκα στο οποίο τα μέλη της οργάνωσης κρύβουν τον οπλισμό τους, ενώ το σπίτι στην Ν. Ιωνία όπου συνελήφθησαν δύο άτομα θεωρείται ως το σημείο όπου γίνονταν οι συναντήσεις των μελών και σχεδιάζονταν τα χτυπήματα της οργάνωσης.

Νωρίτερα η Επιχείρηση

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο στην όλη υπόθεση είναι ότι η αστυνομική επιχείρηση εξάρθρωσης της τρομοκρατίας είχε προγραμματιστεί να γίνει προς τα τέλη του μήνα. Όμως, οι πληροφορίες που έφθαναν στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ανέφεραν ότι τα μέλη του “Επαναστατικού Αγώνα” ετοίμαζαν αιματηρό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας.

Η τρομοκρατική δράση αποτελεί μια ιστορικά ατελέσφορη και καταδικαστέα επιλογή. Η Αριστερά των μαζικών, δημοκρατικών αγώνων βρίσκεται στον αντίποδα τέτοιων επιλογών” σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5efCtE1EN28[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *