Επικαιρότητα

Διαδηλώσεις και δηλώσεις στήριξης για την Κωνσταντίνα Κούνεβα

kouneva56Διαδηλώσεις στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν σωματεία εργαζομένων υπέρ της Κωνσταντίνας Κούνεβα. Στην Αθήνα οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στο δουλεμπόριο και “Κ. Κούνεβα δεν είσαι μόνη – το δίκαιο του αγώνα μας ενώνει”, ζητώντας παράλληλα “νομιμοποίηση στους μετανάστες – ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες”. Στη Βουλή δεκαμελής αντιπροσωπεία – στην οποία συμμετείχαν η μητέρα και η γιατρός της Κ. Κούνεβα επέδωσαν ψήφισμα στο γραφείο του προέδρου του Κοινοβουλίου Δημήτρη Σιούφα.

Η πρόεδρος της Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού, Βλασία Παπαθανάση δήλωσε ότι στο ψήφισμα μεταξύ άλλων ζητείται η εντατικοποίηση των προσπαθειών για την ανεύρεση και τιμωρία των ενόχων και η κατάρτιση των αντεργατικών νόμων και του θεσμικού πλαισίου για την ενοικίαση εργαζομένων .Η διαδήλωση οργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων για την Κωνσταντίνα Κούνεβα και την Παναττική Ένωση Καθαριστριών και Οικιακού Προσωπικού.

Υπενθυμίζεται ότι η Κ. Κούνεβα γραμματέας της ΕΚΟΠ, δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστα άτομα, πριν από 42 ημέρες λόγω της συνδικαλιστικής της δράσης, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται ακόμα, αντιμετωπίζοντας σοβαρά προβλήματα. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν κατά την αποχώρηση των διαδηλωτών, στο ύψος των Προπυλαίων όταν ορισμένοι κινήθηκαν εναντίον τραπεζών και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις έγιναν στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά.

ΠΑΣΟΚ: Μέτρα προστασίας για την Κούνεβα

Την επικήρυξη με σημαντικό χρηματικό πόσο των δραστών και των ηθικών αυτουργών της απόπειρας δολοφονίας της Κωνσταντίνας Κούνεβα ζητά το ΠΑΣΟΚ καλώντας επίσης την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία και Αρχές να εντάξουν τους αυτόπτες μάρτυρες του γεγονότος σε πρόγραμμα προστασίας.

Σε συνέντευξη Τύπου των εκπρόσωπων Δικαιοσύνης και Απασχόλησης του ΠΑΣΟΚ, Ντίνου Ρόβλια και Εύης Χριστοφιλοπούλου, τονίστηκε ότι η ελληνική πολιτεία οφείλει να ερευνήσει την υπόθεση ως εξαιρετικής φύσης και συνεπώς να έχει άμεση προτεραιότητα.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι πρέπει να χορηγηθεί στην κ Κούνεβα η ελληνική υπηκοότητα , ενώ όπως τονίστηκε, η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στον έλεγχο των συμβάσεων καθαρισμού και ασφάλειας στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *