Επικαιρότητα

Προβάδισμα και στα δύο κόμματα δίνουν οι νέες δημοσκοπήσεις

Προβάδισμα και στα δύο κόμματα δίνουν οι νέες δημοσκοπήσεις που καταγράφουν την πολιτική ρευστότητα αλλά εμφανίζουν τον Κώστα Καραμανλή να διατηρεί τα πρωτεία ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός και τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται στην παράσταση νίκης.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας RASS για το “Παρόν” η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 0,2 μονάδες και ποσοστό 31,3%. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 31,1, το ΚΚΕ με 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,3 και ο ΛΑΟΣ με 4,4%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρήθηκε στο 9,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής με 13 μονάδες διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου. 45,9 συγκεντρώνει ο πρωθυπουργός και 32,8 ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ το 20,2% απαντά “κανένας”.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 47,5% και το ΠΑΣΟΚ σημειώνοντας καλύτερη επίδοση από την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας φτάνει στο 44,8%.

Στη δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για τον “Τύπο της Κυριακής” το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 0,1 μονάδα και ποσοστό 29,4%. Η νέα δημοκρατία φτάνει στο 29,3% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 7,2, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1% και ο ΛΑΟΣ με 4,9%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος εδώ, μετρήθηκε στο 15,4%.
Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ο Κώστας Καραμανλής προηγείται ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Γιώργο Παπανδρέου. 42,3% γιά τον πρωθυπουργό και 36,6% για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον…”κανένα” να φτάνει στο 20,1%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 43,5% και το ΠΑΣΟΚ αγγίζει το 34,6%.
Στη δημοσκόπηση της MRB οι ψηφοφόροι ζητούν από την κυβέρνηση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις , να διαλευκανθεί η υπόθεση Βατοπεδίου και να γίνουν αλλαγές.

Δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της Καθημερινής

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για λογαριασμό της εφημερίδας Καθημερινή :
Το 74% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ΝΔ περνά κρίση ενώ το 45% θεωρεί πως το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται αλλαγή ηγεσίας.
Στο ερώτημα ποιο κόμμα μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα το ΠΑΣΟΚ προηγείται της ΝΔ με 34% έναντι 30% ενώ το 25% των ερωτηθέντων απάντησε κανένα.
Η πανελλαδική τηλεφωνική δημοσκόπηση της Public Issue διενεργήθηκε στο διάστημα από 29 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.190 ατόμων.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *