Αθλητικά

4-2 έχασε η ΑΕΚ από τη Ζενίτ

Τα γνωστά αμυντικά προβλήματα που ταλανίζουν την ΑΕΚ εδώ και πολύ καιρό έκαναν την εμφάνισή τους και στην Αγία Πετρούπολη, υποχρεώνοντας την «Ενωση» σε ήττα με 4-2 από τη φορμαρισμένη Ζενίτ για την 2η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ. Πολύ καλή δημιουργικά και επιθετικά η ΑΕΚ στην μετά Μπάγεβιτς εποχή, ωστόσο είχε και πάλι πολλά κραυγαλέα κενά στην άμυνα που δεν της επέτρεψαν να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απέναντι στην ανώτερη Ζενίτ. Το μόνο κέρδος που κρατάει ο «δικέφαλος» από την ήττα στη Ρωσία είναι η καλή εμφάνιση του Ντιόπ που έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλίες. Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Χούμποτσαν (1΄), Μπρούνο Αλβες (13΄) και Λάζοβιτς (43΄πεν., 57΄), ενώ για την Ενωση σκόραραν οι Λυμπερόπουλος (37΄) και Καφές (83΄πεν.).
Με το «καλημέρα» η ΑΕΚ βρέθηκε να κυνηγάει πίσω στο σκορ τη Ζενίτ: Από κόντρες στην περιοχή της «Ενωσης» η μπάλα στρώθηκε αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή του Αραμπατζή, εκεί όπου ο Χουμπότσαν εξαπέλυσε σουτ-«κεραυνό» που αιφνιδίασε τον γκολκίπερ της ΑΕΚ (1-0).
Η ρωσική ομάδα ήταν εξαιρετικά γρήγορη στην ανάπτυξή της τόσο από τα πλάγια, όσο και από τον άξονα με αποτέλεσμα να επικρατούν συνθήκες πανικού σε κάθε σχεδόν επίσκεψη των σπιντάτων Ρώσων στα καρέ του Αραμπατζή.
Τα αμυντικά κενά της ΑΕΚ τόσο στο κέντρο όσο και από τα πλάγια ήταν οφθαλμοφανή, παρά τις προσπάθειες για «λίφτινγκ» του τεχνικού τιμ της «Ενωσης» (Κόλα και Γκρέταρσον).
Παρόλα αυτά η ΑΕΚ βρήκε στο 9ο λεπτό τον τρόπο να πλησιάσει με αξιώσεις την περιοχή της Ζενίτ και να χάσει διπλή ευκαιρία, όμως ο Μαλαφέεφ είπε «όχι» στους Σκόκο και Τζιμπούρ, βγάζοντας σε κόρνερ την μπάλα.
Και ενώ φαινόταν ότι η ΑΕΚ άρχιζε να βρίσκει τα πατήματά της στο γήπεδο και να ισορροπεί το παιχνίδι ήρθε το δεύτερο γκολ των Ρώσων από έναν παλιό γνώριμο της «Ενωσης».
Στο 13ο λεπτό από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της ΑΕΚ «συνελήφθη» κοιμώμενη και ο Μπρούνο Άλβες (που είχε περάσει παλιά από την ΑΕΚ) με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αραμπατζή που ήταν εκτός θέσης (2-0).
Παρά την ομολογουμένως φιλότιμη προσπάθεια των παικτών της ΑΕΚ να κοντράρουν τους αντιπάλους τους, να τρέξουν και να καλύψουν χώρους, ήταν σχεδόν αδύνατον να ανακοπούν οι Ρώσοι που αξίζει να σημειωθεί ότι διανύουν περίοδο εξαιρετικής φόρμας και είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα της Ρωσίας.
Η ΑΕΚ είτε με τον Σκόκο, είτε με τον Τζιμπούρ προσπαθούσε να απειλήσει τα καρέ του Μαλαφέεφ, όπως στην φάση του 24ου λεπτού όπου ο Ράφικ Τζιμπούρ βρήκε κενό χώρο λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή της Ζενίτ, έπιασε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι του Μαλαφέεφ.
Στο 28΄ της αναμέτρησης ο Μπουχάροφ πέρασε σαν σταματημένο τον Νασούτι και μόνος απέναντι από τον Αραμπατζή έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 37΄ «μίλησε» η κλάση ενός μεγάλου παίκτη, του Νίκου Λυμπερόπουλου.
Η ΑΕΚ με ωραίο συνδυασμό και ιδανική κεφαλιά-πάσα του Σκόκο έβγαλε τον «Λύμπε» στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής και με καλοζυγισμένο σουτ σημάδεψε σωστά στην αριστερή γωνία του Μαλαφέεφ (2-1).
Όμως η χαρά των παικτών της «Ενωσης» δεν κράτησε για πολύ αφού στο 43΄ η Ζενίτ αύξησε σε 3-1 το σκορ: Από ανατροπή του Μπιστρόφ από τον Νασούτι ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών και ο Λάζοβιτς από τα 11 βήματα νίκησε τον Αραμπατζή που έπεσε πάντως σωστά και ακούμπησε λίγο με τα δάχτυλα την μπάλα προτού καταλήξει στα δίχτυα του. Στη φάση του πέναλτυ αδικήθηκε κατάφωρα η ΑΕΚ αφού ο Μπιστρόφ προτού ανατραπεί από τον Νασούτι βρήκε πεντακάθαρα την μπάλα με το χέρι.
Και σαν να μην έφτανε αυτό για την ΑΕΚ, ο Νασούτι στην φάση του πέναλτυ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα λόγω διαμαρτυρίας στον διαιτητή και στον βοηθό του, με αποτέλεσμα να μείνει ο «δικέφαλος» με 10 παίκτες για το υπόλοιπο παιχνίδι.
Τίποτε πια δεν φαινόταν ικανό να αλλάξει την μοίρα του αγώνα για την ΑΕΚ που ενώ είχε βρει ρυθμό στο παιχνίδι της στα τελευταία 20 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, δέχθηκε νέο πλήγμα αυτή τη φορά από τον διαιτητή στέλνοντάς την με αριθμητικό μειονέκτημα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του αγώνα.

Παρά το αριθμητικό ντεζαβαντάζ η ΑΕΚ δεν έδειξε διάθεση να κλειστεί πίσω στην άμυνα, αντιθέτως σε κάθε ευκαιρία έβγαινε μπροστά με στόχο να βρει κάποια τρωτά σημεία της άμυνας των Ρώσων. Όμως μια ακόμη αδράνεια της παραπαίουσας άμυνας του «δικέφαλου» έφερε ένα ακόμη γκολ για τους ορεξάτους Ρώσους.
Στο 57΄ ο Λούκοβιτς από αριστερά με σέντρα ακριβείας βρήκε αμαρκάριστο τον Λάζοβιτς στην «καρδιά» της άμυνας της ΑΕΚ και με περίτεχνο τρόπο την έστειλε στα δίχτυα του Αραμπατζή ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 4-1.
Εν συνεχεία οι παίκτες της ΑΕΚ κατάφεραν να ισορροπήσουν στον χώρο του κέντρου και να βγαίνουν όλο και πιο επικίνδυνα μπροστά, όπως στην φάση του 80ου λεπτού με τον Ντιόπ που με εξαιρετική ατομική ενέργεια βγήκε μόνος απέναντι από τον Μαλαφέεφ ο οποίος τον ανέτρεψε αντικανονικά κερδίζοντας ο Σενεγαλέζος το πέναλτυ.
Ο Καφές από την άσπρη βούλα δεν αστόχησε μειώνοντας για την ΑΕΚ σε 4-2, αν μην τι άλλο, οι παίκτες της «Ενωσης» αγωνίστηκαν αξιοπρεπώς απέναντι σε έναν ομολογουμένως ανώτερο αντίπαλο και έχασε δίνοντας «μάχες» στον αγωνιστικό χώρο.
Μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή η Ζενίτ δημιούργησε μια ακόμη ευκαιρία, ευτυχώς όμως ο Αραμπατζής σε ετοιμότητα αποσόβησε τα χειρότερα μπλοκάροντας το κοντινό σουτ του Ροσίνα.

Διαιτητής: Μίρολαντ Μάζιτς (Σερβία)

Κίτρινες: Μαλαφέεφ – Καφές, Μάκος

Κόκκινη: Νασούτι (41΄)

ΖΕΝΙΤ ΑΓ.ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χουμπότσαν, Μπρούνο Άλβες, Κρίζανατς, Λούκοβιτς, Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ (66΄ Σιρόκοφ), Μπιστρόφ (74΄ Κανουνίκοφ), Λάζοβιτς, Ντάνι (67΄ Ροζίνα), Μπουκάροφ

ΑΕΚ (Μπλένταρ Κόλα): Αραμπατζής, Πατσατζόγλου, Νασούτι, Δέλλας, Λαγός, Γκέντσογλου, Καφές, Μάκος, Λυμπερόπουλος (46΄ Γιάχιτς), Τζεμπούρ (58΄ Ντιόπ), Σκόκο (82΄ Μπλάνκο)

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στον 7ο όμιλο
Χάιντουκ Σπλιτ-Αντερλεχτ 1-0
Ζενίτ-ΑΕΚ 4-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ   Ν-Ι-Η  Τερμ. Β.
Ζενίτ               2-0-0   7-3   6
ΑΕΚ                1-0-1   5-5   3
Χάιντουκ Σπλιτ 1-0-1   2-3   3
Αντερλεχτ        0-0-2   1-4    0

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yIQGqTGCk38[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *