Επικαιρότητα

Αρχές Φλεβάρη οι αιτήσεις για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Από την 1η μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου θα μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής οι υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων όλων των κατηγοριών.

Η υποβολή των αιτήσεων για τους τελειόφοιτους των γενικών και των επαγγελματικών λυκείων θα γίνει στο σχολείο όπου φοιτούν, ενώ οι απόφοιτοι παλαιοτέρων ετών θα μπορούν να υποβάλλουν τη δήλωσή τους στο λύκειο από το οποίο αποφοίτησαν ή στο πλησιέστερο λύκειο του τόπου κατοικίας τους.

Υπόχρεοι για την υποβολή της ανάλογης Αίτησης – Δήλωσης είναι :
Α) οι μαθητές της τελευταίας τάξης των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ)
Β) οι απόφοιτοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ
Γ) οι απόφοιτοι – κάτοχοι βεβαίωσης πρόσβασης των ετών 2008 ή 2009 ημερήσιου ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων των ημερησίων ΓΕΛ χωρίς νέα εξέταση για εισαγωγή στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και στα ΤΕΦΑΑ.
Δ) οι μαθητές της τελευταίας τάξης Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) – ομάδας Β΄.
Ε) οι απόφοιτοι – κάτοχοι απολυτηρίου ΕΠΑΛ που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄)

Η Αίτηση – Δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Ήδη αναρτήθηκαν τα πέντε κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης – Δήλωσης στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας :www.ypepth.gr.

Η υποβολή της αίτησης θα γίνει ηλεκτρονικά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το υπόδειγμα της αίτησης από την ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *