Αθλητικά

Σταματούν οι μετακινήσεις οπαδών για να περιοριστούν τα επεισόδια

Οι μετακινήσεις οπαδών σταματούν για να περιοριστούν τα φαινόμενα βίας στο χώρο του ποδοσφαίρου. Σε αυτή τη συμφωνία προχώρησαν στην  συνάντηση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, με τους πρόεδρους της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, της Σούπερ Λίγκα, Νικόλα Πατέρα (μαζί του ήταν οι Πατρίκ Κομνηνός και Θανάσης Μαχαίρας), της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β΄- Γ΄ Εθνικής, Σπύρο Καλογιάννη, και τον αντιπρόεδρό της, Στέλιο Σφακιανάκη, που έγινε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

“Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, έχει ως όριο το δημόσιο συμφέρον”, τόνισε ο κ.Μπιτσαξής σε δηλώσεις του μετά από την ολοκλήρωση της συνάντησης, ενώ πρόσθεσε: “Τη θέση αυτή, την οποία επίσημα και κατηγορηματικά ανακοινώσαμε χθες στη συνέντευξη Τύπου, την επαναλάβαμε σήμερα, προς τις πλευρές του συντεταγμένου ποδοσφαίρου με κάθε λεπτομέρεια”.

Ο γ.γ.Αθλητισμού, μετά από σχετικές ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν από δημοσιογράφους, επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Υπήρξαν προτάσεις, υπήρξε σε βάθος συζήτηση για όλα τα θέματα, περιμένω να δω τι θα πει η Σούπερ Λίγκα και τι θα πει η ΕΠΟ. Και το κυριότερο, τι θα κάνουν. Άκουσαν αυτά τα οποία εξήγγειλα, άκουσαν τη θέση της Πολιτείας και δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν μία γραμμή αντιμετώπισης της βίας και αυτό περιμένουμε να το δούμε στην πράξη. Μου είπαν ότι ταυτίζονται πλήρως, σε μία γραμμή πλεύσης αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους, με αποφασιστικότητα και από την πλευρά που υπηρετεί και η ελληνική Πολιτεία. Απομένει να το δούμε στην πράξη”.

Ο κ.Μπιτσαξής πρόσθεσε πως εξελίσσεται ένας διάλογος και θα εξελίσσεται, όσο διαρκεί το φετινό πρωτάθλημα. “Ένας διάλογος”, είπε, “ο οποίος θα είναι πρακτικός, η αντοχή του οποίου θα δοκιμάζεται στην καθημερινή πράξη. Η Πολιτεία λαμβάνει τη θέση την οποία εξαγγείλαμε χθες. Το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου τελειώνει εκεί που αρχίζει το δημόσιο συμφέρον. Μακάρι να βρεθούν οι λύσεις εκείνες, οι οποίες δεν θα αναγκάσουν την Πολιτεία να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Πρέπει να ληφθούν διοικητικές ποινές, τόσες και όσες, ώστε να λειτουργούν αποτρεπτικά για επεισόδια”.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, από την πλευρά του, εξήρε το γεγονός ότι η Πολιτεία επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά, ενώ πρόσθεσε πως θα υπάρξει συνάντηση μέσα στον επόμενο μήνα για να διαπιστωθεί αν χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση. Όσον αφορά, όμως, το θέμα του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου, επισήμανε πως είναι αδιαπραγμάτευτο για την ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Νικόλας Πατέρας, τόνισε ότι είναι αναγκασμένη η διοργανώτρια αρχή να δεχθεί το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών, αλλά υπογράμμισε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ομάδες και διοικήσεις εμπλέκονται σε ζητήματα βίας.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *