Επικαιρότητα

Η Honda ανακαλεί 440.000 οχήματα λόγω ελαττωματικών αερόσακων

Σε νέα ανάκληση αυτή τη φορά, 440.000 οχημάτων από όλον τον κόσμο, προχωρά μετά την Toyota και η Honda.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας, προχώρησε σε αυτήν την κίνηση λόγω προβλήματος στον αερόσακο που ευθύνεται για ένα θάνατο και έντεκα τραυματισμούς στις ΗΠΑ.

Με τη νέα αυτή παρτίδα απόσυρσης, ο συνολικός αριθμός των ανακληθέντων οχημάτων αγγίζει πλέον τις 950.000 και συνιστά μετά την Toyota, νέο μεγάλο πλήγμα για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Με τη νέα παρτίδα αποσύρσεων, διευρύνεται ουσιαστικά ο κύκλος που άνοιξε περί τα τέλη Νοεμβρίου του 2008 με περίπου 4.000 μοντέλα Accord και Civic Sedans και επεκτάθηκε με ακόμα 500.000 οχήματα στα μέσα του 2009.

Η ανάκληση δεν αφορά την Ευρώπη

Η τελευταία ανακοίνωση της Honda πέρα από τις ΗΠΑ, αφορά την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Ταϊβάν και την Αυστραλία.

Αναλυτικότερα, θα ανακληθούν 419.000 οχήματα που κυκλοφόρησαν από το 2001-2001 σε ΗΠΑ και Καναδά, 17.000 στην Ιαπωνία και τα υπόλοιπα περίπου 4000 σε άλλες χώρες.

Οι ανακλήσεις αφορούν στα μοντέλα, Honda Accord, Civic, TL, CR-V, Odyssey, Pilot και CL το οποίο πωλείται στη Β. Αμερική.

Αφορούν ακόμα, τα μοντέλα Inspire, Saber and Lagreat που κυκλοφορούν μόνο στην Ιαπωνία.

Τριγμοί στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία

Παρά το γεγονός ότι η απόσυρση των οχημάτων δεν είναι μαζική για την περίπτωση της Honda, η ανακοίνωση της απόσυρσης, έρχεται σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το σύνολο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο κλάδος είχε ήδη δεχτεί σφοδρότατο πλήγμα λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και η Toyota η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου δέχθηκε σφοδρά πυρά για τα προβλήματα ασφάλειας που εντοπίστηκαν στην παραγωγή της αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρόβλημα.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j4VuNzLfFvw[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *