Επικαιρότητα

Απεργία ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ την Πέμπτη – Χωρίς συγκοινωνίες όλο το 24ωρο

Με την αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων που αντιδρούν στα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Δίωρες στάσεις εργασίες, πραγματοποιούν και σήμερα οι δικαστικοί υπάλληλοι ενώ κλειστή παραμένει η Πανεπιστημίου στο ύψος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το οποίο είναι υπό κατάληψη από εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής. Παράλληλα, συμβασιούχοι των προγραμμάτων Stage έχουν αποκλείσει το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Πειραιώς.

Συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια – συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ

Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι στους Δήμους κρατούν κλειστούς τους ΧΥΤΑ μέχρι και αύριο, ενώ σήμερα πραγματοποιούν 4ωρη στάση εργασίας από τις 11.00.

Τρίωρες στάσεις εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ, από τις 11 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα.

Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια, όπου θα κατευθυνθεί και το συλλαλητήριο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που θα ξεκινήσει στις 11.30 από την πλατεία Καραϊσκάκη.

H γενική απεργία της Πέμπτης

Στην γενική απεργία της Πέμπτης, ακινητοποιημένα θα μείνουν μπλε λεωφορεία, μετρό, τραμ, τρόλεϊ και προαστιακός. Ο Ηλεκτρικός θα κινηθεί 10 με 4.

Δεν θα γίνει καμία πτήση. Επίσης δεν θα κινηθούν και τα τρένα του ΟΣΕ. Στην απεργία συμμετέχουν λιμενεργάτες και ναυτικοί της ακτοπλοΐας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας και ΕΚΑΒ, ενώ απεργούν οι οι δικηγόροι του Πειραιά και οι δημοσιογράφοι. Απεργούν επίσης, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν και οι αστυνομικοί, καθώς την Πέμπτη το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη ΓΑΔΑ.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *