Επικαιρότητα

Οι παρατάξεις του ΚΚΕ και ΣΥΝ αποχώρησαν από το συνέδριο της ΓΣΕΕ

Με αποχωρήσεις των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και στον ΣΥΝ τα μέλη των οποίων καταγγέλλουν νοθεία στη νομιμοποίηση 18 συνέδρων, συνεχίζεται το 34ο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ωστόσο και οι δύο παρατάξεις θα μετέχουν στην εκλογική διαδικασία την Κυριακή για την ανάδειξη της νέας διοίκησης στη ΓΣΕΕ χωρίς να αναμένονται ουσιαστικές εκπλήξεις στην κατανομή των εδρών.

Η οικονομική κρίση, τα κυβερνητικά μέτρα, το φορολογικό και το ασφαλιστικό κυριαρχούν και στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, που συνεχίζει σήμερα Σάββατο τις εργασίες του στη Χαλκιδική. Θα υπογράψουμε εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας ό,τι κι αν λέει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ενώ για το ασφαλιστικό επισήμανε πως είναι κοινωνικό-πολιτικό και όχι δημοσιονομικό πρόβλημα.

Στήριξη των θέσεων εργασίας, ενίσχυση των βιώσιμων επιχειρήσεων, επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη κι ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός. Δεν έχει χρεοκοπήσει η χώρα, αλλά το οικονομικό και πολιτικό μοντέλο, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς, αναγνωρίζοντας και τις ευθύνες της ΝΔ για την κατάσταση και επισημαίνοντας ότι θα βοηθούσε εάν αναλάμβαναν όλοι τις δικές τους.

Αποχώρησε από τις εργασίες του 34ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ η παράταξη Αυτόνομη Παρέμβαση

Καταγγέλλουν την “πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) με τη συμπαιγνία του ΠΑΜΕ” για αθέμιτες πρακτικές στις διαδικασίες αντιπροσώπευσης.

“Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταδικάζει τα θλιβερά φαινόμενα νοθείας, που αναπαράγονται και ενισχύονται και ζητά την πραγματοποίηση νέου συνεδρίου, το 2011, με καθαρά μητρώα”. Γιώργος Γαβρίλης(γραμματέας της παράταξης) Οι εκπρόσωποι της παράταξης, σχολιάζοντας τη θερμή υποδοχή που επιφυλάχθηκε την Παρασκευή από μερίδα συνέδρων στον πρωθυπουργό, υποστήριξαν ότι η “εικόνα ενός πανεργατικού συνεδρίου να δημιουργεί πανηγυρικό κλίμα” με αυτή την αφορμή, είναι “θλιβερή για την εργατική τάξη, η οποία βιώνει απίστευτα δύσκολες μέρες”.

Την Παρασκευή αποχώρησε και το ΠΑΜΕ καταγγέλλοντας επίσης φαινόμενα νόθευσης της αντιπροσωπευτικότητας του συνεδρίου. Και οι δύο συνδικαλιστικές παρατάξεις θα πάρουν μέρος κανονικά στην αυριανή ψηφοφορία για τον απολογισμό και την εκλογή της νέας διοίκησης και των οργάνων της ΓΣΕΕ, με την οποία ολοκληρώνονται οι εργασίες του συνεδρίου.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *