Επικαιρότητα

Σε 10 μέρες θα είναι καθαρή η Αθήνα

SKOUPIDIA_ATHINAΤην αναστολή των κινητοποιήσεών τους, αποφάσισαν τελικώς οι συμβασιούχοι του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι απασχολούνται στον τομέα της καθαριότητας.
Η αποκομιδή άρχισε ήδη από τις 9:00 χθες το βράδυ με διπλές βάρδιες και θα χρειαστούν περίπου 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση της λήξης των απεργιακών κινητοποιήσεων, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι «Η αδιαλλαξία του υπουργού κ. Ραγκούση, έριξε σε απελπισία χιλιάδες συμβασιούχους εργαζομένους σε πολλούς δήμους της χώρας. Η απελπισία αυτή οδήγησε τους εργαζόμενους συμβασιούχους στην καθαριότητα του δήμου της Αθήνας στη γνωστή πολυήμερη απεργία που ταλαιπώρησε την πόλη, τους κατοίκους της και τον εμπορικό κόσμο. Η ταλαιπωρία αυτή τελείωσε. Οι εργαζόμενοι γύρισαν στη δουλειά τους. Η Αθήνα θα είναι έτοιμη να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να υποδεχθεί την καινούργια χρονιά με όσους και όσες την αγαπούν και επειδή αυτός που θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη γι’ αυτήν την ταλαιπωρία, δεν πρόκειται να το πράξει, ζητώ εγώ συγνώμη από τους συμπολίτες μου εξ’ ονόματος όλων.». Από την απεργία στην αναστολή των κινητοποιήσεών

Νωρίτερα, η απεργία τους είχε κριθεί ως καταχρηστική από το Μονομελές Πρωτοδικείο, αφού το δικαστήριο είχε κάνει -εν μέρει- δεκτή την προσφυγή του Δήμου που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση των συμβασιούχων ως παράνομη και καταχρηστική.
Στην απόφασή του το δικαστήριο -μεταξύ άλλων- επικαλέσθηκε λόγους δημόσιας υγείας και δημοσίου συμφέροντος, εν όψει των εορτών.
Οι εργαζόμενοι, που ζητούν μονιμοποίηση ή προσαύξηση της μοριοδότησης των συμβασιούχων, πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με κατεύθυνση το υπ. Εσωτερικών.
Υπέρ της αυξημένης μοριοδότησης των συμβασιούχων -όταν διεκδικούν θέση σε δήμο που υπηρέτησαν ή υπηρετούν- τάχθηκε η Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος [Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.], ζητώντας να περιληφθεί σχετική διάταξη στο -υπό συζήτηση στη Βουλή- νομοσχέδιο για τις προσλήψεις.

Ν. Κακλαμάνης: “Υπεύθυνη η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης”
Την επί πλέον μοριοδότηση των συμβασιούχων έργου όταν διεκδικούν θέσεις στον οικείο δήμο, αποφάσισε -κατά πλειοψηφία- να ζητήσει το Δ.Σ. η Κ.Ε.Δ.Κ.Ε..
Αυτό το ενδεχόμενο ανέφερε ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε., δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμανης, απαντώντας στις δηλώσεις του ΥΠ.ΕΣ. στη βουλή, ο οποίος τόνισε το ότι «αν κάποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Αθήνα με τα σκουπίδια, είναι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, όπως εκφράζεται από τον συγκεκριμένο υπουργό.».

Δηλώσεις Γ. Ραγκούση
Την ώρα που στους δρόμους της πρωτεύουσας είχαν σωρευτεί περισσότεροι από 9.000 τόνοι απορριμμάτων, ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Ραγκούσης, με δηλώσεις του για την απεργία των εργαζόμενων στην καθαριότητα, εξαπέλυε ευθείες βολές εναντίον της ηγεσίας του Δήμου Αθηναίων.
“Εξακόσιους συμβασιούχους έχει ο Δήμος Αθηναίων στην καθαριότητα και ζητάνε μονιμοποίηση. Η ηγεσία του Δήμου λέει ότι είναι δίκαιο το αίτημά τους και έτσι η πόλη αντιμετωπίζει το χάλι που αντιμετωπίζει” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε “Ιδού τα αδιέξοδα μιας πολιτικής που η ΝΔ μας ζητά να συνεχίσουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαγραφή κλήσεων Δημοτικής Αστυνομίας
Προηγουμένως, ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης είχε αποφασίσει τη διαγραφή των κλήσεων της Δημοτικής Αστυνομίας, από την 3 Δεκεμβρίου ως την λήξη της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, με το σκεπτικό ότι αφού πολλά σημεία των δρόμων έχουν κατακλυσθεί από τα απορρίμματα, οι οδηγοί υποχρεούνται να παρκάρουν παρανόμως.
Από την απόφαση, εξαιρούνται οι κλήσεις, που αφορούν θέσεις στάθμευσης μονίμων κατοίκων, οι οποίες πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνον από τους δικαιούχους.

ΛΑ.Ο.Σ για σκουπίδια
Αναφορικά με το πρόβλημα των σκουπιδιών στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης είπε ότι “Μερικές φορές οι αποφάσεις του υπ. δημόσιας διοίκησης «είναι για τα σκουπίδια». Πρέπει να αναδειχθούν συνολικές αποφάσεις για το τι μπορεί να δώσει το κράτος, χωρίς να υπόκειται πάντα στη δουλεία εκβιασμών. Αυτές οι δουλείες – εκβιασμοί έχουν συντείνει στο ότι η οικονομία της χώρας μας είναι στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα”.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *