Αθλητικά

Βήμα πρόκρισης του ΠΑΟΚ το 1-1 με τον Άγιαξ στην Ολλανδία

Σπουδαία ισοπαλία με 1-1 απέσπασε ο ΠΑΟΚ στο «Αμστερνταμ Αρίνα» απέναντι στον πολυδιαφημισμένο Άγιαξ του Σουάρες και απέκτησε προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την επόμενη Τετάρτη 4/8. Με δύο πρόσωπα παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στον αγώνα, κακός στο πρώτο ημίχρονο, ασύνδετος σε όλες τις γραμμές του, με πολλά λάθη σε άμυνα και κέντρο, βελτιώθηκε αισθητά στο 2ο ημίχρονο και με «χρυσό» σκόρερ τον Ίβιτς στο 72΄ πήρε το 1-1 που του δίνει βάσιμες ελπίδες για την πρόκριση.

Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός που το σκορ ήταν μόλις 1-0 στο πρώτο ημίχρονο, αφού οι Ολλανδοί έκαναν σχεδόν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο με τους Σουάρες, Ντε Γιόνγκ και Σουλεϊμανί.
Ο Χαλκιάς στο 10΄  είπε δύο φορές «όχι» στους Ολλανδούς, αποκρούοντας πρώτα το απ΄ ευθείας φάουλ του Ντε Γιόνγκ και εν συνεχεία το κοντινό πλάγιο σουτ του Σουλεϊμάνι διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.
Η υπεροχή του Άγιαξ τελικά καρποφόρησε στο 13ο λεπτό με γκολ του Σουάρες με ωραίο γυριστό σουτ στην ανυπεράσπιστη εστία του Χαλκιά (που έκανε κακή έξοδο) ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ του ΠΑΟΚ. Το κακό για τον ΠΑΟΚ ήταν διπλό, αφού στη φάση του γκολ ο τερματοφύλακας του «δικέφαλου του βορρά» τραυματίστηκε στο δάχτυλό του και αντικαταστάθηκε από τον Κρέσιτς.
Ο Άγιαξ είχε επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό του, οι παίκτες του Δερμιτζάκη ήταν δύσκολο να περιορίσουν τους τουλάχιστον κατά μια ταχύτητα πιο γρήγορους Ολλανδούς παίκτες. Προβληματική η συνοχή στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αναιμική η ανάπτυξη καθώς οι μέσοι του «δικεφάλου του βορρά» έβρισκαν σχεδόν πάντα μπροστά τους 2-3 αντιπάλους.
Στο 35΄ ο ΠΑΟΚ «είχε Άγιο» αφού γλύτωσε από σχεδόν βέβαιη παραβίαση όταν από λάθος απόκρουση των αμυντικών του ΠΑΟΚ, ο δραστήριος Σουλεϊμάνι πήρε την μπάλα, και αφού «χόρεψε» τον Μαλεζά σούταρε ελάχιστα άουτ μόνος απέναντι από τον Κρέσιτς.
Στο 44΄ ο Ουρουγουανός άσος του Άγιαξ Σουάρες έφτασε μια ανάσα από το 2-0: Από κάθετη μπαλιά του Αμίτα βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ και αφού απέφυγε τους Τσιρίλο και Μαλεζά έπιασε το δυνατό σουτ για να διώξει σωτήρια ο Κρέσιτς.
Ο ΠΑΟΚ για πρώτη φάνηκε απειλητικός στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν από εξαιρετική ενέργεια του Βιεϊρίνια η μπάλα ήρθε στον Ίβιτς που έστρωσε ωραία την μπάλα στον επερχόμενο Γκαρσία, το σουτ όμως που επιχείρησε ο άσος του ΠΑΟΚ έφυγε πολύ άουτ.

Ο Άγιαξ είχε την υπεροχή και στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο –ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ – η επιπολαιότητα που επέδειξαν οι επιθετικοί του επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να ελπίζει και να παραμένει το εύθραυστο 1-0.
Η μπάλα τιμώρησε τους Ολλανδούς, καθώς στην μοναδική μεγάλη ευκαιρία που δημιούργησε στο παιχνίδι ο «δικέφαλος του βορρά» σκόραρε δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην υπόθεση πρόκριση.
Στο 72′ λοιπόν ο Σαλπιγγίδης γύρισε πολύ όμορφα στον επερχόμενο Ιβιτς, ο οποίος με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της περιοχής ισοφάρισε για τον ΠΑΟΚ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.
Νωρίτερα αλλά και μετά το γκολ του ΠΑΟΚ ο Άγιαξ έχασε καλές ευκαιρίες κυρίως με τοςυ Σουάρες και Σουλεϊμανί που ήταν ένας μόνιμος «πονοκέφαλος» για την ελληνική άμυνα και αν θέλει να κυνηγήσει με καλές πιθανότητες την πρόκριση ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό αγώνα της Τούμπας θα πρέπει να βρει τρόπο να τους περιορίσει.

Διαιτητής: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)

Κίτρινες: 11′ Εμάνουελσον, 70′ Ινοχ, 77′ Φερτόνγκεν, 82′ Σουάρες /34′ Μπουσαϊντι, 62′ Βιτόλο

ΑΓΙΑΞ (Μάρτιν Γιολ): Στεκέλεμπουργκ , Φαν Ντερ Βιλ , Φερτόνγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ενόχ, Λίντγκρεν (62′ Ντε Τσέουβ), Εμάνουελσον (78′ Σαρπόνγκ), Ντε Γιονγκ, Σουλεϊμάνι (66′ Ερικσεν), Σουάρες

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Χαλκιάς (15′ λ. τρ. Κρέσιτς), Μπουσαϊντι, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Βιτόλο, Γκαρσία, Ιβιτς (75′ Φωτάκης), Βιεϊρίνια, Σορλέν, Σαλπιγγίδης (90’+ Παπάζογλου)

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UC0uCTX1X2o&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *