Κόσμος

Διαδηλώσεις στην Αίγυπτο (video news)

Διαδηλωτές, αψηφώντας την παρουσία μεγάλων δυνάμεων του στρατού, επέστρεψαν κατά εκατοντάδες στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, λίγο μετά το πέρας του τηλεοπτικού διαγγέλματος, με το οποίο ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ανακοίνωσε την διάλυση της κυβέρνησής του και το σχηματισμό νέας αργότερα σήμερα Σάββατο, ενώ υποσχέθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις.
[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='egypt protest' resultsPerPage="12" hqThumbs="true"]
Η απαγόρευση των διαδηλώσεων απλά δυναμίτισε το κλίμα στην Αίγυπτο. Νέες συγκρούσεις αστυνομίας-διαδηλωτών στον απόηχο του θανάτου των τεσσάρων ανθρώπων την Τρίτη. 500 άτομα συνελήφθησαν, τρία τραυματίστηκαν.

Αρκετές χιλιάδες Αιγύπτιοι είχαν συγκεντρωθεί και έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο του Καΐρου, παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων από τις αρχές. “Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος”, φώναζαν ρυθμικά οι διαδηλωτές που πετούσαν πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με δακρυγόνα.

Το Twitter επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που ανέφεραν ότι είχαν διακοπεί οι υπηρεσίες του στην Αίγυπτο από το μεσημέρι της Τρίτης. Οι Αιγύπτιοι έλεγαν ότι το γνωστό παγκόσμιο δίκτυο, είχε σταματήσει να λειτουργεί σε όλους τους παροχείς διαδικτυακού τόπου, στην πατρίδα τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *