Επικαιρότητα

Κάντε…download τα βιβλία της φετινής χρονιάς

Και αν έχετε χαρτί τυπώστε τα κιόλας 🙂

Από σήμερα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τα σχολικά βιβλία της φετινής χρονιάς, όσοι μαθητές και γονείς ενδιαφέρονται χωρίς να χρειασθεί να ψάξουν και να καταφύγουν σε πολυέξοδες λύσεις.

Με ένα απλό πάτημα του κουμπιού και μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του…
«Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας στη διεύθυνση http:digitalschool.minedu.gov.gr,του υπουργείου , οι μαθητές μπορούν να έχουν στην οθόνη του υπολογιστή τους – και βεβαίως να τυπώσουν – το σύνολο των σχολικών εγχειριδίων, χωρίς πρόβλημα.
Βρείτε όλα τα βιβλία online εδώ
Βήμα –βήμα ο μαθητής μπορεί να «ανοίξει» τα βιβλία και «φυλλομετρώντας» το περιεχόμενο να ξεκινήσει τη μελέτη των σχολικών βιβλίων, πριν ακόμα να χτυπήσει το κουδούνι.

Επιπλέον, όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα όλοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου θα έχουν ένα dvd στην τσάντα του , όπου θα εμπεριέχεται το σύνολο των γνωστικών αντικειμένων που θα διδαχθούν, ενώ στους μαθητές του δημοτικού η διδασκαλία θα γίνεται με dvd που θα χειρίζεται ο δάσκαλος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «το Ψηφιακό Σχολείο είναι βασικό συστατικό του οράματος του Νέου Σχολείου. H χρήση των Νέων Τεχνολογιών γίνεται ο καταλύτης για την αλλαγή: 

α) του περιεχομένου των Προγραμμάτων Σπουδών και της σχολικής γνώσης 
β) της διδασκαλίας και της μάθησης 
γ) της σχέσης εκπαιδευτικών και μαθητών 
δ) της σχέσης γονιών και σχολείου. 

“Η δημιουργία του ψηφιακού σχολείου αποτελεί υψηλή προτεραιότητα για να ανακτήσει το ελληνικό σχολείο την ανταγωνιστικότητά του στον ευρωπαϊκό χώρο. Η βασική πρόκληση που καλείται αυτό να αντιμετωπίσει σήμερα είναι η ουσιαστική ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στη διδασκαλία όλων των μαθημάτων αλλά και στη σχολική ζωή ευρύτερα” δηλώνει το ΥΠΠΑΙΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *