Επικαιρότητα

Δυο νεκροί από αναθυμιάσεις σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης

xenodoxeio_thessaloniki_nekroiΤραγικό θάνατο βρήκαν δύο νέοι από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν 27χρονο Ελληνοϊταλό που βρέθηκε νεκρος στο δωμάτιο του τη νύχτα της Πέμπτης και έναν 28χρονο εμπορικό αντιπρόσωπο που εντόπισαν οι υπεύθυνοι το πρωί της Παρασκευής στο δωμάτιό του. Τα αίτια της διαρροής ερευνούν οι αστυνομικές αρχές, ωστόσο εκτιμάται ότι το μονοξείδιο πέρασε από τον εξαερισμό. Για προληπτικούς λόγους το ξενοδοχείο εκκενώθηκε.


Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες πραγματογνωμόνων στο ξενοδοχείο όπου σημειώθηκαν οι διαδοχικοί θάνατοι δύο νεαρών από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη η αστυνομική προανάκριση, ενώ για το περιστατικό έχουν ήδη ενημερωθεί οι τοπικές δικαστικές αρχές, καθώς επίσης ο Ελληνικός Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Το ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, εκκενώθηκε από νωρίς το μεσημέρι -με απόφαση του εισαγγελέα και μόλις έγινε γνωστός ο θάνατος του δεύτερου νεαρού- και ήδη έχουν αναβληθεί όλες οι προγραμματισμένες για σήμερα -τουλάχιστον- εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν στους χώρους του.

Όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή, ο θάνατος και των δύο νεαρών επήλθε από διαρροή μονοδειξίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση. Οι δύο άτυχοι πελάτες του ξενοδοχείου εισέπνευσαν το αέριο την ώρα του ύπνου. «Στο αίμα τους ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις μονοξειδίου του άνθρακα σε ποσοστό 70% και 80%. Κοιμήθηκαν και δεν ξύπνησαν ποτέ», είπε ο κ. Τσούγκας.

Μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό αν η διαρροή προκλήθηκε από το καλοριφέρ, ή από κάποια άλλη κεντρική μονάδα θέρμανσης. Αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας διενεργούν έρευνες στο ξενοδοχείο για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου των δύο νεαρών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *