Επικαιρότητα

Δυσάρεστες οι εξελίξεις για το μέλλον των συντάξεων

Oι τελευταίες “πινελιές” στο ασφαλιστικό φαίνεται πως πέφτουν τις ημέρες αυτές, με τους ασφαλισμένους να εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις εξελίξεις, την κυβέρνηση να προσπαθεί να βελτιώσει τους σκληρούς όρους του μνημονίου, ενώ άκαμπτη δείχνει να παραμένει η τρόικα.

Σημεία στα οποία επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η τρόικα είναι η αναλογική και βασική σύνταξη να μη ξεπερνά το 48% , η βασική να δίδεται στα 65 και η πλήρης σύνταξη στα 60 με 40 χρόνια εργασίας, ενώ η εφαρμογή των μέτρων να γίνει μέσα σε μια τριετία.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιδιώκει να ισχύσει 48% μόνο για την αναλογική που θα χορηγείται μαζί με την βασική, ενώ από το 2011 στη 40ετία εργασίας και στα 60 χρόνια θα συνυπολογίζεται η στρατιωτική θητεία και η περίοδος της λοχείας.

Δηλώσεις Γ. Πεταλωτή

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, δήλωσε πως:

“Ό, τι υπάρχει στο μνημόνιο ισχύει. Όσον αφορά στις σκέψεις για τη βελτίωση και τη διεύρυνση θα φανεί με την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε, με αυτές τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, να υπάρχει όσο πιο κοινωνικά δίκαιη σύνταξη γίνεται το μνημόνιο είναι καθορισμένο, τα συμφωνηθέντα ισχύουν, κάποια σημεία που θέλουν διευκρίνιση, τα διευκρινίζουμε. Εμείς τολμούμε να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, να νομοθετούμε τη συνέχιση της δημόσιας ασφάλισης και συνταξιοδότησης.

Εάν η κυβέρνηση δεν το άνοιγε για να μην επιβαρυνθεί με το πολιτικό κόστος, σε λίγο δεν θα υπήρχαν συντάξεις, ταμεία υγείας και δημόσια περίθαλψη. Αυτά εμείς τα κατοχυρώνουμε και τα διασφαλίζουμε.

Κάνουμε τα πάντα για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα”.

Κινητοποίηση ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Το Σάββατο 5 Ιουνίου ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο στις 11πμ στην πλατεία Κοτζιά, με αιχμή τις προτάσεις των συνδικάτων για το ασφαλιστικό. Παράλληλα αρκετοί κλάδοι εργαζομένων πραγματοποιούν κινητοποιήσεις ανάδειξης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των ταμείων τους και των διεκδικήσεών τους, εκτός από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των συνομοσπονδιών.

Πηγή : ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Δυσάρεστες οι εξελίξεις για το μέλλον των συντάξεων

  • Αναμνήσεις απο το μέλλον

    Τίτλοι ειδήσεων σε 1 λεπτό. ”Οι συντάξεις από 1.1.2015 διαχωρίζονται. Πλέον υποχρέωση του κράτους απέναντι στον ασφαλισμένο αποτελούν τα 360 ευρώ. Το υπόλοιπο, το ανταποδοτικό μέρος είναι υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων που γίνονται πλέον ανεξάρτητα. Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι το σύστημα παραμένει βιώσιμο τουλάχιστον μέχρι το 2060 και μάλιστα καταναλώνοντας μόλις 2,5% του ΑΕΠ από 13,5% σήμερα” .

    Εκπληκτική επίδοση πράγματι. Εγώ πιστεύω απόλυτα τον κ. Λοβέρδο. Το επικοινωνιακό χάρισμα και η ευφυΐα του το αξίζουν άλλωστε. ”Το σύστημα θα αντέξει” ανακράζει γελώντας, ενώ στρίβει ποζάροντας θριαμβευτικά στον φακό.

    Ευχαριστημένος χαμηλώνω την τηλεόραση και κλείνω τα μάτια μου. Μέσα στην απόλυτη ησυχία ακούω ένα ”κλικ” και τα ξανανοίγω. Αρπάζω απότομα το κινητό που είναι στο τραπεζάκι δίπλα μου και βλέπω στην οθόνη ‘’1-6-2060’’! Το κοιτάζω σαν χαμένος και σηκώνω τα μάτια μου να δώ την τηλεόραση. Παίζει μια διαφήμιση με κινητά που είναι εμφυτευμένα στον αντίχειρα του χεριού. Ξαφνικά ανοίγει η εξώπορτα, μπαίνει ένας μεσήλικας κύριος και με χαιρετά. <> μου λέει και κλείνει την τηλεόραση. <>.

    Κοιτάζω σαν να βλέπω φάντασμα καθώς δεν έχω γιό και αυτός συνεχίζει απτόητος τακτοποιώντας τα ψώνια από το σουπερμάρκετ. <>.

    Τρίβω τα χέρια μου αμήχανα, σκεφτόμενος ποια από τις γυναίκες της ζωής μου μπορεί να μου είπε το μεγάλο ψέμα και ακούω το κύριο να συνεχίζει κοιτώντας με κατάματα. <<Σου λέει το ΙΚΑ δεν μπορώ να σου δώσω τα 900 που δικαιούσαι. Πώς να στα δώσω …..

    η συνέχεια…..
    http://29-26.blogspot.com/2010/07/blog-post.html

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *