Αθλητικά

Έγραψε ιστορία ο Άρης, νίκησε 3-2 την Ατλέτικο στη Μαδρίτη


Ένας Άρης από …άλλο πλανήτη πέρασε σαν σίφουνας μέσα από τη Μαδρίτη νικώντας με 3-2 την κάτοχο του τροπαίου Ατλέτικο σε μια από τις ενδοξότερες βραδιές της ιστορίας του και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Τα γκολ της νίκης για τον Άρη πέτυχαν ο Κόκε (2΄,  51΄) και ο Λαζαρίδης στο 81΄, ενώ η Ατλέτικο σκόραρε με τους Φορλάν (11΄) και Αγκουέρο (16΄).
Οι παίκτες του Κούπερ έπαιξαν παθιασμένα για τη νίκη και πήραν παλικαρίσια τους τρείς πολύτιμους βαθμούς που φέρνουν την ομάδα της Θεσσαλονίκης στην δεύτερη θέση του 2ου ομίλου της δεύτερη τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης και θέλει πάση θυσία τη νίκη την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τη Ρόζενμποργκ στο «Βικελίδης» για να πάρει το εισιτήριο για την φάση των «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο Αρης δεν το έβαλε κάτω ούτε όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πρώτο ημίχρονο με 2-1, και κατάφερε να αλλάξει άρδην την εικόνα του στο δεύτερο ημίχρονο όπου και πέτυχε την επική ανατροπή με τους Κόκε και Λαζαρίδη.

Ονειρικό ξεκίνημα για τον Άρη αφού μόλις στο 2΄  άνοιξε το σκορ με τον Κόκε, που κέρδισε την κατοχή της μπάλας μετά το σουτ του Μενδρινού που βρήκε στο δοκάρι. Παρόλα αυτά όμως η Ατλέτικο κατάφερε πολύ γρήγορα και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη της άμυνας του Άρη να φέρει «τούμπα» το ματς μέσα σε πέντε λεπτά.
Στο 11′ από σουτ του Σιμάο η μπάλα αποκρούεται από το δοκάρι, ο Φορλάν παίρνει την καστοχή της και κάνει το 1-1 με σουτ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Άρη αλλά από λάθος της ελληνικής άμυνας στο 16′ ο Αγουέρο βρέθηκε απέναντι από τον Σηφάκη και πλάσαρε εύστοχα τον Έλληνα γκολκίπερ.

Με το σκορ αυτό μπήκαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες για την ανάπαυλα και σίγουρα κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα γινόταν στο δεύτερο μέρος! Στο 51΄ οι Θεσσαλονικείς κερδίζουν πέναλτι σε ανατροπή του Λαζαρίδη από τον Ντομίνγκεθ. Ο Κόκε εκτελεί και στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας την ισοφάριση (2-2).

Όσοι πίστεψαν ότι ο Άρης θα περιοριζόταν στο 2-2 διαψεύστηκαν από τον Λαζαρίδη.  Στο 81′ μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ατλέτικο Μαδρίτης, κι ενώ οι γηπεδούχοι σαν να ήταν «υπνωτισμένοι» δεν μπορούσαν να διώξουν την μπάλα ούτε καν έξω από την μικρή περιοχή τους, η μπάλα από «καραμπόλες» έφτασε στον Λαζαρίδη, που με σουτ έστειλε την μπάλα στα ισπανικά δίχτυα για να γίνει έτσι το 2-3 υπέρ της ελληνικής ομάδας μέσα σε τρελά πανηγύρια των φίλων του Άρη στις κερκίδες του «Βιθέντε Καλντερόν».

Διαιτητής : Ιβάν Μπέμπεκ (Κροατία)

Κίτρινες: Τιάγκο, Χαβίτο

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Ντε Χέα, Αντόνιο Λόπεθ (87΄Μέριδα), Αλβάρο Ντομίνγκεθ, Ουιφαλούσι, Γκοντίν, Τιάγκο (86′ Ραούλ Γκαρσία), Σουάρες, Ρέγες, Σιμάο (74′ Ντιέγκο Κόστα), Αγουέρο, Φορλάν

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Μίσελ, Οριόλ, Λαζαρίδης, Βανγκέλι, Τόχα, Φατί, Μενδρινός (72΄ Kασναφέρης), Χαβίτο, Κόκε (77′ Πρίττας), Τσέζαρεκ (83΄ Ρουϊς)

Ρόζενμποργκ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-1

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν νίκησε την Ρόζενμποργκ με 1-0 στο Τρόντχαϊμ και εξασφάλισε την πρωτιά στο 2ο όμιλο και την πρόκριση της στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Το γκολ για τους Γερμανούς πέτυχε ο Σαμ στο 35΄.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άλαν Κέλι (Ιρλανδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Άναν

ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ (Νιλς Άρνε Έγκεν): Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Άναν, Μπιάρσμιρ, Μόλντσκρεντ, Ντέμιντοφ, Ίβερσεν, Σκιέλμπρεντ, Χένρικσεν, Πρίτσα

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Γιούπ Χάινκες): Γκιφερ, Ράιναρτς, Χίπια, Φρίντριχ, Κάντλετς, Βίντα, Μπάλιτς, Μπέντερ, Γιόργκενσεν (76΄Ντερτιγιόκ), Χέλμες (85΄Κάστρο), Σαμ (68΄Μπουράκ Καπλάν).

Το πανόραμα του 2ου ομίλου

Ατλέτικο Μαδρ.-Αρης       2-3
Ρόζενμποργκ-Λεβερκούζεν   0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΓ.  Ν-Ι-Η  ΓΚΟΛ   Β.
Λεβερκούζεν  5   3-2-0   7-1      11 –ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ
—————————————-
Άρης 5    2-1-2   5-5      7
Ατλέτικο Μ.    5   2-1-2   8-6       7
Ρόζενμποργκ  5   1-0-4   3-11     3

6η αγωνιστική (16 Δεκεμβρίου)
Αρης-Ρόζενμποργκ
Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρ.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tAwc32SSmNY[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3zW4nirR7Ig[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *