Αθλητικά

Έχασε από τον Ηρακλή ο Ολυμπιακός και πήγε τρίτος

Την ήττα με 1-0 γνώρισε ο Ολυμπιακός στο “Καυτατζόγλειο” από τον Ηρακλή που του κόστισε τρεις πολύτιμους βαθμούς στη προσπάθεια του να κατακτήσει και φέτος τον τίτλο. Αντίθετα, ο “Γηραιός” πήρε ακόμη μία βαθιά βαθμολογική ανάσα και βλέπει να απομακρύνεται οριστικά ο κίνδυνος του υποβιβασμού.

Το μοναδικό γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μάρα με πέναλτι στο 6ο λεπτό. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την “πλάτη στον τοίχο” σχεδόν από τα αποδυτήρια. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Μέλμπεργκ ανέτρεψε με το χέρι τον Κομπαγιάσι, ο Δαλούκας έδωσε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Μάρα 1-0.

Στο 8′ ο Λούα Λούα απείλησε για την ισοφάριση, αλλά πέρα από κανά-δυό ακόμη επισκέψεις στην περιοχή του Φερνάντεζ, ο Ολυμπιακός δεν έκανε κάτι άλλο, οπότε ο Ηρακλής εξάντλησε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να αισθανθεί ιδιαίτερη πίεση.
Αντίθετα, στο δεύτερο μισό και με την είσοδο του Μήτρογλου, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και ο Ηρακλής γύρισε πιο πίσω. Στο 53′ το σουτ του Στολτίδη από το ύψος του πέναλτι έφυγε πάνω από το δοκάρι, στο 65′ το γυριστό του Ζαϊρί πέρασε μόλις άουτ και στο 67′ το σουτ του Μαρέσκα εξουδετερώθηκε από τον Φερνάντεζ.
Όσο περνούσε η ώρα ο Ολυμπιακός πίεζε περισσότερο, αλλά έπεσε πάνω σ’ έναν εκπληκτικό Φερνάντεζ.

Στο 72′ έκανε νέα σπουδαία επέμβαση σε εξ επαφής κεφαλιά του Μήτρογλου, στο 75′ βγήκε έγκαιρα και εμπόδισε το σουτ του ίδιου παίκτη και στο 76′ απέκρουσε με υπερένταση την κεφαλιά του Τοροσίδη. Στο τέλος “χτύπησε” και η ατυχία τον Ολυμπιακό, που είδε να φεύγουν από το γήπεδο οι δύο επιθετικοί του. Αρχικά τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο Ντάρμπισαϊρ και στη συνέχεια αποχώρησε αιμόφυρτος ο Μήτρογλου κι έμεινε η ομάδα με δέκα παίκτες.

Ο Ηρακλής τελείωσε το παιχνίδι και αυτός με δέκα λόγω της αποβολής του Ιάκομπ με δεύτερη κίτρινη κάρτα στις καθυστερήσεις.
Κίτρινες: Πίτου Γκαρσία, Ιάκομπ, Φερνάντεζ – Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Λούα Λούα
Κόκκινες: Ιάκομπ (91΄ δεύτερη κίτρινη)
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Ηρακλής (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Κατσαμπής, Λέκι, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κάρλος Σέζαρ, Πίτου Γκαρσία (73′ Ριμόλντι), Κομπαγιάσι (61′ Επστάιν), Μιλάνο (82′ Γιάντσης), Μάρα, Ιάκομπ.
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Πάντος (46′ Μήτρογλου), Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης, Τοροσίδης, Μαρέσκα, Ντάρμπισαϊρ (76′ λ.τ. Γ. Παπαδόπουλος), Λούα Λούα, Λεονάρντο (58′ Ζαϊρί).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OwLiOcGuk8I[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *