Αθλητικά

Μουντιάλ: Ήττα της Ισπανίας από την Ελβετία με 0-1

Θύμα της μεγαλύτερης ως τώρα έκπληξης της διοργάνωσης έπεσε η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία που γνώρισε την ήττα με 1-0 στο Ντέρμπαν από την Ελβετία στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Φερνάντες στο 52΄ για την Ελβετία που ήταν άψογα στημένη στον αγωνιστικό χώρο από τον Χίτσφελντ απέναντι στους φλύαρους Ισπανούς που ξεκίνησαν τον αγώνα χωρίς τον Τόρες. Από ένα δοκάρι οι δύο ομάδες που πρόσφεραν καλό θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο.
Σίγουρα η Ισπανία πρέπει να τα βάζει και με την τύχη της, ή την έλλειψη συγκέντρωσης των επιθετικών της αφού ειδικά στο πρώτο ημίχρονο το γήπεδο φαινόταν ότι …έγερνε προς την περιοχή των Ελβετών, οι «φούριας ρόχας» σφυροκοπούσαν αδιάκοπα την εστία του Μπενάλιο, όμως ο πίνακας του γηπέδου εξακολουθούσε να δείχνει 0-0. Για να γίνει αυτό έπρεπε ο τερματοφύλακας των Ελβετών να δείξει σε τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις εντυπωσιακά αντανακλαστικά, ενώ σε μεγάλη μέρα ήταν και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ελβετίας.
Ο Τσάβι δημιουργούσε, και ο Βίγια με τον Σίλβα έχαναν την μία ευκαιρία πίσω από την άλλη την ώρα που οι Ελβετοί απλά αρκούνταν να κλείνουν τους διαδρόμους προς τα καρέ τους.
Στο β΄ημίχρονο η Ισπανία τιμωρήθηκε από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Στο 52ο λεπτό ο Ντερντιγιόκ βρήκε ένα κενό στην ισπανική άμυνα μπήκε κατά μέτωπο στην περιοχή, ο Κασίγιας τον πρόλαβε με έξοδο, αλλά από τις κόντρες επωφελήθηκε ο Ζέλσον Φερνάντες, που από κοντά έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης, που άρχισαν να πιέζουν με ανορθόδοξο πια τρόπο στην περιοχή της Ελβετίας με σέντρες και μακρινές μπαλιές που έγιναν εύκολη λεία για την άμυνα της Ελβετίας.
Στο 64΄ ο Ινιέστα με φαλτσαριστό σουτ ακινητοποίησε τον Μπενάλιο, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ, ενώ στο 70΄ ο Τσάμπι Αλόνσο με βολίδα έξω από την περιοχή, έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Ισπανία πήρε και πάλι τα ηνία του αγώνα, καθώς οι Τόρες και Νάβας που πέρασαν ως αλλαγή έφεραν αποτέλεσμα. Παρόαλ αυτά το γκολ δεν ερχόταν για την Ισπανία και όχι μόνον αυτό, αλλά λίγο έλειψε σε μια αντεπίθεση η Ελβετία να κάνει και το 2-0 στο 75ο λεπτό με τον πολύ καλό Ντερντιγιόκ που αφού «χόρεψε» την άμυνα των Ισπανών, πλάσαρε ιδανικά τον Κασίγιας, η μπάλα όμως σταμάτησε στο δοκάρι και έτσι έμεινε το 1-0 για τους Ελβετούς που φέρνει τα πάνω-κάτω στον 8ο όμιλο της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ (Αγγλία)

Κίτρινες: Γκρίχτινγκ, Τσίγκλερ, Μπενάλιο, Γιακίν

ΙΣΠΑΝΙΑ (Βιθέντε ντελ Μπόσκε): Κασίγιας, Ράμος, Πικέ, Πουγιόλ, Καπντεβίλα, Σίλβα (63΄ Χεσούς Νάβας), Τσάμπι Αλόνσο, Τσάβι, Μπούσκετς (63΄ Τόρες), Ινιέστα (77΄ Πέδρο), Βίγια

ΕΛΒΕΤΙΑ (Οτμαρ Χίτσφελντ): Μπενάλιο, Γκρίχτινγκ, Λιχτστάινερ, Σεντέρος (36΄ Φον Μπέργκεν), Τσίγκλερ, Μπαρνέτα (+90΄ Εγκιμαν), Ινλέρ, Ιγκέλ, Ζέλσον Φερνάντες, Ντερντιγιόκ (79΄ Γιακίν), Νκούφο

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Hv-UT14xLXQ[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *