Αθλητικά

Μουντιάλ: Η Ουρουγουάη νίκησε 3-0 την Νότιο Αφρική

Την πρώτη της νίκη μετά από 20 χρόνια (τελευταία το 1990) πέτυχε η Ουρουγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο με 3-0 επί της διοργανώτριας Νότιας Αφρικής κάνοντας σημαντικό βήμα πρόκρισης στην φάση των “16”. Αντίθετα οι διοργανωτές αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα του αποκλεισμού καθώς θέλουν τη νίκη στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στη Γαλλία για να ελπίζουν. Δύο γκολ για τους Ουρουγουανούς πέτυχε ο Φορλάν (24′ και 80′ με πέναλτι) κι ένα ο Αλβάρο Περέιρα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του τερματοφύλακα Κούνε στο 76′ (στην φάση του πέναλτι).

Η Ουρουγουάη ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στο 24ο λεπτό, όταν ο Φορλάν εξαπέλυσε μία “οβίδα” αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Μοκοένα, πήρε ύψος και, αφού ακούμπησε στην εσωτερική πλευρά του οριζόντιου δοκαριού, κατέληξε στα δίχτυα του Κούνε 0-1. Ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έγινε έτσι ο πρώτος Ουρουγουανός μετά το 1954 που σκοράρει σε δύο διαφορετικά Μουντιάλ (είχε πετύχει γκολ το 2002 σε αγώνα με τη Σενεγάλη).
Οι “μπαφάνα-μπαφάνα” ισορρόπησαν το ματς και στο 67′ απείλησαν με ισοφάριση, όταν στη σέντρα του Γκάξα ο Μφέλα πρόλαβε την έξοδο του Μουσλέρα, όμως η κεφαλιά του πέρασε λίγο έξω από την εστία. Στο 76′ ο Φορλάν επιχείρησε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στον Σουάρες. Ο επιθετικός του Αγιαξ προσπάθησε να αποφύγει τον Κούνε, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο Μάσιμο Μπουζάκα υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλε τον Αφρικανό τερματοφύλακα. Τέσσερα λεπτά αργότερα -κι αφού πέρασε στον αγώνα ο αναπληρωματικός γκολκίπερ Μονέεμπ Τζόσεφς- ο Φορλάν βρήκε δίχτυα 0-2 και “κλείδωσε” την νίκη. Στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αλβάρο Περέιρα με κοντινή κεφαλιά μετά από σέντρα του Σουάρες διαμόρφωσε το τελικό0-3, που φέρνει την Ουρουγουάη πολύ κοντά στους “16”.
Κίτρινες: Ντίκγκατσοϊ (χάνει το επόμενο ματς), Πίενααρ
Κόκκινη: Κούνε (76΄)
Διαιτητής: Μάσιμο Μπουζάκα (Ελβετία)
Νότια Αφρική (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Κούνε, Γκάξα, Μασιλέλα, Κουμάλο, Μοκοένα, Λετσολονιάνε (57΄ Μορίρι), Ντίκγκατσοϊ, Πίενααρ (79΄ Τζόσεφς), Μοντίσε, Τσαμπαλάλα, Μφέλα
Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν, Φουτσίλε (71΄ Αλβάρο Φερνάντες), Μάξι Περέιρα, Πέρες (+90΄ Γκαργκάνο), Αρεβάλο, Καβάνι (89΄ Σεμπάστιαν Φερνάντες), Αλβάρο Περέιρα, Σουάρες, Φορλάν

Ο Ντιέγκο Φορλάν αναδείχθηκε MVP και στο δεύτερο ματς της ομάδας του στο Μουντιάλ.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=otTy_8vHeBM[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *