Επικαιρότητα

Ένας πολίτης νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες σε ληστεία στο Βύρωνα

Ένας πολίτης νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής μεταξύ ανδρών της Ασφάλειας και σπείρας αδίστακτων κακοποιών στην περιοχή του Βύρωνα. Τελικά, και οι δύο κακοποιοί, που, σύμφωνα με την αστυνομία έχουν στο ενεργητικό τους αρκετές ληστείες συνελήφθησαν, ενώ οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης, όταν αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο επιχείρησης και μετά από παρακολούθηση κατάφεραν να εγκλωβίσουν στο σπίτι τους στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, δύο νεαρούς αλβανούς, μέλη συμμορίας ληστών τραπεζών. Οι δράστες, όταν αντελήφθησαν τους αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, άρχισαν να πυροβολούν τους άνδρες της Ασφάλειας οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Κατά την ανταλλαγή των πυρών, δύο από τους αστυνομικούς τραυματίστηκαν, ενώ ένας διερχόμενος πολίτης που βρέθηκε ανάμεσα σε αστυνομικούς και ληστές τραυματίστηκε θανάσιμα. Από τους δράστες ο ένας συνελήφθη στο σπίτι όπου έμεναν, ενώ ο άλλος βρήκε καταφύγιο σε ένα φούρνο, από όπου σύμφωνα με πληροφορίες πέταξε έξι χειροβομβίδες εναντίον των αστυνομικών, εκ των οποίων μόνο οι δύο εξεράγησαν.

Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται, ενώ ο άτυχος πολίτης διεκομίσθη στον “Ερυθρό Σταυρό”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Το θύμα είναι ένας 25χρονος από τη Βόρειο Ήπειρο, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο προκειμένου να αφήσει εργαλεία σε αποθήκη.

Από το μακελειό δεν έχουν τραυματιστεί άλλοι πολίτες, ενώ στη συνέχεια και ο δεύτερος συνελήφθη από τους αστυνομικούς της ασφάλειας που εξακολουθούν να κρατούν αποκλεισμένη την γύρω περιοχή, αφού στο σημείο μετέβησαν και πυροτεχνουργοί της ΕΛΑΣ που εξουδετέρωσαν τις χειροβομβίδες που δεν έσκασαν.

Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, από πηγές της αστυνομίας, τα σημερινά γεγονότα στο Βύρωνα, συνδέονται με το περιστατικό του Αμαρουσίου.

Αντιδράσεις

Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κέρκυρας, Νικόλαος Δένδιας, δήλωσε: “Καταρχάς εκφράζουμε την οδύνη μας για το θάνατο ενός νέου ανθρώπου και την ευχή να διαφύγουν τον κίνδυνο οι αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν στο αιματηρό περιστατικό στον Βύρωνα, στην προσπάθειά τους να διασφαλίσουν τα αγαθά της ζωής και της ασφάλειας των πολιτών.

Από εκεί και πέρα, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε αυτό που μόλις το πρωί τονίσαμε, με αφορμή το περιστατικό στο Μαρούσι: ότι, δηλαδή, το μοντέλο αστυνόμευσης έχει παύσει να υπηρετεί την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη. Είναι ώρα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να εγκαταλείψει την τακτική της καυχησιολογίας και να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση και την ελληνική κοινωνία, προκειμένου να αντιμετωπισθεί η ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας και να προστατευθεί το αγαθό της ζωής των πολιτών και της δημόσιας ασφάλειας”.

Με ανακοίνωσή του ο ΛΑ.Ο.Σ αναφέρει ότι: “Από τα δύο τραγικά περιστατικά της Ελληνικής Αστυνομίας, χθες το βράδυ και σήμερα στο Βύρωνα, προκύπτουν δύο πράγματα. Πρώτον, ο ευνουχισμός της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει επιβάλλει ο κ. Χρυσοχοΐδης και δεύτερον, η ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών. Κατά τα άλλα αποδεικνύεται η ανακρίβεια του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που χαρακτήριζε μέχρι χθες στη Βουλή, τους λαθρομετανάστες ως “φτωχούς κακομοίρηδες”. Ας πάψουν επιτέλους να τους προστατεύουν”.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=s9me1whJcG8[/youtube]

2 σκέψεις σχετικά με το “Ένας πολίτης νεκρός και δύο αστυνομικοί τραυματίες σε ληστεία στο Βύρωνα

  • Pingback: Μακελειό στο Βύρωνα, νεκρός ο 25χρονος πολίτης απο τις ανταλλαγές πυρών αστυνομικών και ληστών. Μέχρι και χειροβομβίδες πέταξαν οι δράστες!

  • Pingback: Μακελειό στο Βύρωνα, νεκρός ο 25χρονος πολίτης απο τις ανταλλαγές πυρών αστυνομικών και ληστών. Μέχρι και χειροβομβίδες πέταξαν οι δράστες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *