Κόσμος

Σενάρια δολοφονίας του Ερντογάν

erdoganΟι θεωρίες συνωμοσίας δεν έχουν τελειωμό στην Τουρκία, οι Διωκτικές Αρχές της οποίας στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγουν και για την υπόθεση «Εργκενεκόν», μετά από πληροφορίες, εντόπισαν και έθεσαν υπό κράτηση πέντε άτομα που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, φέρονται να σχεδίαζαν απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού της χώρας Ταγίπ Ερντογάν. Όπως αναφέρεται η επίθεση κατά του πρωθυπουργού θα γινόταν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το Σαββατοκύριακο, στα Άδανα.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες, όλα άρχισαν το περασμένο Σάββατο, όταν η αστυνομία στα Άδανα της νότιας Τουρκίας, συνέλαβε μια γυναίκα, που φέρεται να έχει στενούς δεσμούς με το στρατό και τις δυνάμεις ασφαλείας.

Όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμα τους οι εφημερίδες Μιλιέτ και Ζαμάν, χωρίς όμως να κατονομάζουν την πηγή τους, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης της, εκείνη έδωσε στις αρχές πληροφορίες που οδήγησαν στη σύλληψη τεσσάρων ακόμη ατόμων, που όπως εκτιμούν οι Αρχές σχεδίαζαν επίθεση κατά του Ερντογαν στη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης το Σαββατοκύριακο, που πέρασε στα Άδανα.

Τις συγκεκριμένες πληροφορίες για τις συλλήψεις φέρεται – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να επιβεβαιώνει και ο κυβερνήτης της επαρχίας, Ιλχάν Ατίς, χωρίς, ωστόσο, να διευκρινίσει αν αυτές συνδέονται με πιθανή επίθεση κατά του Ερντογάν.

Πάντως, άγνωστο παραμένει αν οι συλλήψεις συνδέονται και με την υπόθεση Εργκένεκον, στο πλαίσιο των ερευνών για την οποία περίπου 90 άνθρωποι, ανάμεσά τους πρώην αξιωματούχοι του στρατού, δικάζονται στην Κωνσταντινούπολη κατηγορούμενοι για απόπειρα ανατροπής της κυβέρνησης Ερντογάν. Η οργάνωση, που αποκαλείται Εργκένεκον, φέρεται ότι σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις και δολοφονίες με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *