Επικαιρότητα

Στο “κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ΠΑΣΟΚ

dimoskopisi798Στο “κόκκινο” η πολιτική αντιπαράθεση για την ανάγκη συναίνεσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διεθνής οικονομική κρίση. Οι πολίτες, στην πρώτη δημοσκόπηση που βλέπει τη δημοσιότητα μετά τις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, “ψηφίζουν” υπέρ της συνεννόησης, δίνουν προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και ενισχυμένα ποσοστά στην εικόνα του Κώστα Καραμανλή. Οι διαξιφισμοί αναμένεται να μεταφερθούν και στη Βουλή, όπου αυτή την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την εξωτερική πολιτική.

Προβάδισμα 3,8 μονάδων του ΠΑΣΟΚ και ενίσχυση του Κώστα Καραμανλή με 39,5% έναντι 34,9% του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφει δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο. Στην ίδια έρευνα το 65,6% των ερωτηθέντων συμφωνεί στην ανάγκη συναίνεσης και το 58,5% επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας.

“Ποτέ δεν φοβήθηκα τη συναίνεση, λέω “ναι” στη συναίνεση αλλά με σχέδιο και στόχους για τον λαό”, υπογράμμισε από τα Γιάννενα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου και κάλεσε τον ελληνικό λαό να διαλέξει ανάμεσα σε δύο διαφορετικούς κόσμους.

“Η συναίνεση προϋποθέτει και μια αξιωματική αντιπολίτευση ικανή να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, για να προσθέσει πως “η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση και ο Γιώργος Παπανδρέου όχι απλώς φοβούνται αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς σε αυτές τις απαιτήσεις Και η πενία όπως είναι γνωστό, τέχνας κατεργάζεται και στην πολιτική”.

“Η συναίνεση στον τόπο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα πράγματα. Εμείς διαχρονικά υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται ο τόπος ισχυρές κυβερνήσεις” σχολίασε στον Ελεύθερο Τύπο ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, απορρίπτοντας προς το παρόν τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξη της στον Ελεύθερο Τύπο προκρίνει την κοινωνική συναίνεση.
Το θέμα είναι να διαμορφώσουμε ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις, σημειώνει, οι οποίες βεβαίως είναι δύσκολες, αλλά μόνο μέσα από αυτές μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στην έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

“Χρειάζονται λίγα λόγια, πολλή δουλειά και γρήγορα αποτελέσματα”, επισήμανε ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

“Η συναίνεση προϋποθέτει ότι πρώτα συζητάς και μετά αποφασίζεις”, σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης.

Από την εφημερίδα real News του εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ προέβλεψε ότι: “Κάλπες μπορεί να προκύψουν και πριν από τις ευρωεκλογές. Κι αυτό γιατί το πολιτικό σκηνικό είναι πολύ ασταθές. Η ΝΔ έχει οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, μεγάλα προβλήματα στην κοινοβουλευτική της ομάδα και σημαντικές διαφοροποιήσεις μέσα στην κυβέρνηση”.

Σχετικά με το χρόνο των εκλογών ο Χρήστος Βερελής εκτίμησε όσο ο κ. Καραμανλής “βρίσκει λεφτά και δανείζεται, έστω και με επαχθείς όρους θα αποφύγει να κάνει εκλογές”.

“Η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο παγιώνεται αλλά ήδη από τώρα, δίχως προκήρυξη εκλογών το ΠΑΣΟΚ αγγίζει την αυτοδυναμία. Πράγμα που σημαίνει ότι μεγαλώνουν οι ευθύνες μας”, σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

“Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση και τους πολίτες είναι κάθε μέρα που περνάει να υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές, να υλοποιούνται και να εφαρμόζονται δράσεις που να δίνουν ανακούφιση στα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες και όχι η ακτινογραφία της στιγμής”, τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

Αντίθετο στη συναίνεση δηλώνει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, καλώντας τους εργαζόμενους να αποδυναμώσουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπό το σύνθημα “καμία συναίνεση, όχι στον ευρωμονοδρομο, αντεπίθεση”.

“Η κυβέρνηση επιμένοντας στις ίδιες αποτυχημένες, συντηρητικές πολιτικές, επιδεινώνει την κρίση. Η προσφυγή στις κάλπες, εφ’ όσον ενισχυθούν οι δυνάμεις που διεκδικούν αλλαγές πολιτικών μπορεί να σταματήσει αυτή την κατηφόρα” είπε ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Ν. Χουντής.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από το Βόλο επανέλαβε την αντίθεση του στις πρόωρες εκλογές, προτάσσοντας την ανάγκη συνεργασίας για την έξοδο από την κρίση. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο ίδιος έδωσε στον Πρωθυπουργό υποσχετική για συνεργασία και όχι λευκή επιταγή.

“Ο ελληνικός λαός κουράστηκε από τις συνεχείς δημοσκοπήσεις που καταδεικνύουν τη χρεοκοπία του δικομματισμού και του παλαιοκομματισμού. Ο ελληνικός λαός ζητά λύσεις που ούτε η Ν.Δ, ούτε το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι ικανοί να δώσουν” είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *