Επικαιρότητα

Νέο παραδικαστικό κύκλωμα

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών και δικαστικών αρχών για το νέο παραδικαστικό κύκλωμα που κατάφερνε να οικειοποιείται δεκάδες ακίνητα σε όλη τη χώρα με πλαστούς τίτλους ιδιοκτησίας, πριν βγουν σε πλειστηριασμό λόγω χρεών.

Στο κύκλωμα, που τα τελευταία χρόνια είχε απλώσει τη δράση του σε όλη την Ελλάδα, φέρονται να εμπλέκονται δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, εφοριακοί, επιχειρηματίες και πιθανότατα δικαστικοί.

Στην υπόθεση φαίνεται ότι εμπλέκονται και Κύπριοι επιχειρηματίες.

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν συστήσει περίπου 200 εικονικές εταιρείες μέσω των οποίων ιδιοποιούνταν οικόπεδα και άλλα ακίνητα μεγάλης αξίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κύκλωμα εμπλέκονται πάνω από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα άτομο το όνομα του οποίου είναι γνωστό από το πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα.

Νέες έρευνες σε σπίτια δικηγόρων που εμπλέκονται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ένας κατάλογος με ονόματα δικαστών.

Η αξία των ακινήτων και οι διαφυγόντες φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *