Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 15-10 έως 17-10

Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας αναμένονται το Σ/Κ. Οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε όλα τα πελάγη σε ΝΝΔ και θα εξασθενήσουν ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Παρασκευή 15-10-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα θα επικεντρώνονται κυρίως στα νησιά του Ιονίου, την κεντρική Μακεδονία, την Θράκη, τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Νωρίς το πρωί έντονα ενδέχεται να είναι έντονα τα φαινόμενα στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τον Έβρο. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ και θα εξασθενήσουν, στο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και:
-στα δυτικά από 6 εώς 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με κατά περιόδους τοπικές βροχές ή μπόρες. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα με σχετικά βελτιωμένο καιρό. Αργά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη ένταση των φαινομένων. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ασθενείς και θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 16-10-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική και βόρεια Ελλάδα καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός προς το μεσημέρι στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάννησα και την βόρεια Κρήτη και θα σημειωθούν παροδικές βρόχες ή καταιγίδες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Αιγαίο από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και:
-στα δυτικά από 6 εώς 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια του νομού νωρίς το πρωί όπου και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και τόπικά στον νότιο Σαρωνικό έως μέτριοι και θερμοκρασία από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημερί θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθει. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 17-10-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν στην δυτική και κεντρική Μακεδονία, τις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριο με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης, στο Αιγαίο από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο ανατολικά και νότια:
-στα δυτικά από 6 εώς 22 βαθμούς Κελσίου.
-στα βόρεια από 4 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
-στα κεντρικά από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.
-στα ανατολικά από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
-στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 19 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες στα δυτικά του νομού. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινάει με νέα σημαντική επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες. Μάλιστα λόγω και των σχετικά ενισχυμένων ΝΝΑ ανέμων δεν αποκλείεται σε κάποιες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου οι καταιγίδες να συνοδεύονται και απο χαλαζοπτώσεις. Σχετική βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από την Τρίτη το μεσημέρι ενώ ουσιαστική βελτίωση από την Τετάρτη το πρωί. Βελτίωση η οποία σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία θα διατηρηθεί μέχρι το επόμενο Σ/Κ.

Δημήτρης Καμπόλης

Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *