ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Το Facebook και το Skype ανακοίνωσαν την ενοποίηση των υπηρεσιών τους

Η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και η υπηρεσία κλήσεων μέσω διαδικτύου Skype ανακοίνωσαν σήμερα την ενοποίηση των υπηρεσιών τους, επιτρέποντας την επικοινωνία μεταξύ των “φίλων” του δικτύου μέσω του Skype.

Συγκεκριμένα, η ενοποίηση αυτή θα επιτρέπει την επικοινωνία των “φίλων” του Facebook στο κοινωνικό δίκτυο των 500 εκατομμυρίων χρηστών, με τηλεφωνικές κλήσεις ή με την αποστολή μηνυμάτων κειμένου.

Επιπλέον, για πρώτη φορά από τη δημιουργία του λογισμικού, οι χρήστες του Skype μπορούν να ενημερώσουν το προφίλ τους στο Facebook και να επικοινωνούν απευθείας μέσω της σελίδας του Skype, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπηρεσίας κλήσεων.

“Συνεργαζόμαστε με εταιρίες όπως το Skype για να διευκολύνουμε τη σύνδεση σας με τους φίλους σας όποτε θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους”, δήλωσε ένας υπάλληλος του Facebook.

Skype
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Το Skype είναι μια εξαιρετικά δημοφιλής εφαρμογή VoIP με εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο. Αρχικά ήταν για επικοινωνία από Η/Υ σε Η/Υ. Πλέον προσφέρει κλήσεις σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε οποιοδήποτε δίκτυο τηλεφωνίας, σταθερής και κινητής, με χαμηλές χρεώσεις, Instant Messenger, δυνατότητα αποστολής SMS, αποστολής αρχείων και δυνατότητα συνδιάσκεψης.

Διατίθεται σε εκδόσεις για Windows, Mac και Linux όπως επίσης και για τις πλατφόρμες φορητών συσκευών Android, iOS και Symbian. Παλαιότερα ήταν διαθέσιμο και για Windows Mobile αλλά η έκδοση αυτή έχει διακοπεί.
H σύνδεση που παρέχει μεταξύ των χρηστών γίνεται μέσω Peer-to-Peer άμεσων συνδέσεων, χωρίς την διαμεσολάβηση διακομιστών.
Για να στείλετε SMS αλλά και για να τηλεφωνήσετε σε κινητά τηλέφωνα χρειάζεται πρώτα να αγοράσετε μονάδες SkypeOut.

Η τελευταία έκδοση (για Windows) είναι η 5.0.0.152 η οποία κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου 2010.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *