ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Google Buzz, νέα υπηρεσία κοινωνική δικτύωσης μέσα από το Gmail

Υπό την ονομασία Google Buzz, η νέα λειτουργία “κοινωνικής δικτύωσης” θα αποτελεί στην ουσία χαρακτηριστικό του Gmail, της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διαθέτει εδώ και μερικά χρόνια η εταιρεία.

Το Google Buzz θα είναι μια συνένωση του τρόπου λειτουργίας των δύο μεγαλύτερων social network που υπάρχουν σήμερα, του Facebook και του Twitter. Αυτό σημαίνει πως ο χρήστης θα μπορεί να δημοσιεύει status updates (ενημερωτικά μηνύματα), φωτογραφίες και υπερσύνδεσμους, όπως δηλαδή γίνεται και με τα δύο προαναφερθέντα δίκτυα, αλλά σε έναν κλειστό κύκλο ατόμων, κάτι που θυμίζει περισσότερο τον τρόπο λειτουργίας του Facebook.

Όπως ανακοίνωσε το Google, το Buzz θα δημοσιεύει το περιεχόμενο που επιθυμεί ο χρήστης σε μια λίστα φίλων, στην οποία η υπηρεσία θα μπορεί να προσθέτει άτομα με τα οποία ο χρήστης ανταλλάσσει πολλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το Google Buzz ενεργοποιήθηκε σήμερα στους λογαριασμούς πολλών μελών του Gmail, με το σύνολο των χρηστών του να αναμένεται να προστεθεί μέσα στις επόμενες μέρες. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και μια έκδοση για κινητά τηλέφωνα της νέας αυτής υπηρεσίας, η οποία θα λειτουργέί στα περισσότερα λειτουργικά συστήματα για smartphones.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yi50KlsCBio[/youtube]

Πηγή: TECHGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *