ΜΟΥΣΙΚΗ

Every Day Is A New Day- A Dog Named Rodriguez (Dj MCD)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QMoFZQ95Tdk[/youtube]
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ο Δημήτρης Κρητικός (πιο γνωστός σαν DJ MCD) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1973.
Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική όταν πηγαίνοντας γυμνάσιο ακόμα άρχισε να φτιάχνει mix tapes για τα τότε πάρτυ επιλέγοντας soul, funk, και electro break dance. Αργότερα τον κέρδισε η μετάλλαξη όλης αυτής της σκηνής στον ήχο της hip hop, με την οποία πορεύεται μουσικά ως ενεργός Dj στα πιο γνωστά μαγαζιά της Αθήνας (και όχι μόνο) μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Το 1992 γνωρίζει τον Μιχάλη Μυτακίδη (B.D. Foxmoor) και ιδρύουν τους Active Member, ένα από τα γνωστότερα ελληνικά hip hop συγκροτήματα. Είναι ο πρώτος έλληνας Dj που μπαίνει στην δισκογραφία. Συμμετείχε στα άλμπουμ Διαμαρτυρία, Στην ώρα των σκιών, Το μεγάλο κόλπο των Active Member, I’m still an Active Member του B.D. Foxmoor και R.E.A.L. των Radicals.
Παράλληλα συνεργάστηκε με συγκροτήματα όπως: Goin’ Through, FF.C, NEBMA, Razzastar.
Το 1995 μετά απο πολλά live στο ενεργητικό του, αποχωρεί από το συγκρότημα, αποφασίζοντας να ασχοληθεί και να πειραματιστεί με άλλα είδη μουσικής.
Το 2003 γνωρίζει τον Βασιλη Ζαφειρίδη και απο κοινού αποφασίζουν να ενώσουν τις μουσικές τους εμπειρίες και να δημιουργήσουν τους Neverland.
Το 2004 κάνει την μουσική επένδυση σε ντοκιμαντέρ μικρού μήκους του Ηλία Δοβλέτη, το οποίο προβάλεται στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Το 2005 κυκλοφορεί ως Neverland το πρώτο του lounge άλμπουμ με τον τίτλο Dreams, με επιρροές απο chill out, trip hop και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί η διασκευή των Neverland στο ‘It’s a new day’ των Natural Selection, ένα απο τα πιo γνωστά dance σχήματα στην Ευρώπη. Επίσης η συμμετοχή τους με το Magic Forest(Dj Dennis mix) στην ελληνική συλλογή La Suite 2.
Tο 2005 μαζί με τον DJ Κώστα Μανωλιά, δημιουργούν τους Influence, και το album Influenced by you. Το συγκεκριμένο άλμπουμ είναι ένα συνονθύλευμα soulful vocal house και dance ήχων για λάτρεις του είδους. Το κομμάτι Inside my soul από το άλμπουμ περιέχεται στη συλλογή La Suite 3. Το Get on down στην συλλογή Greeks United, μια καινούργια συλλογή στον χώρο της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής, καθώς και το Would you dance with me στην συλλογή Sunset and Sunrise 4.
To 2006 κάνει για λογαριασμό της Subliminal Records remix στο κομμάτι του Jose Nunez Bilingual (Almeida vs Jose Nunez – Bilingual) το οποίο και περιλαμβάνεται στην συλλογή Seduction 2.
Τoν ίδιο χρόνο ετοιμάζει ενα προσωπικό solo album το οποίο κινείται στους ήχους του trip hop, electronica, dance, turntablism. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το πρώτο solo album από Έλληνα DJ – παραγωγό, καθώς και το πρώτο στο συγκεκριμένο είδος στην Έλλαδα.
Από αυτό το άλμπουμ, το κομμάτι I Know περιλήφθηκε στη συλλογή Electric Calm 3, η οποία κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο από μια από της μεγαλύτερες dance δισκογραφικές της Ευρώπης, την Global Undeground.
Παράλληλα δουλεύει και άλλα project όπως FunkyTears.
To 2007 κυκλοφορεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ ως DJ MCD με τίτλο Inner State το οποίο και λαμβάνει άριστες δισκοκριτικές σαν ένα απο τα καλύτερα άλμπουμ, που έχουν κυκλοφορήσει απο Έλληνα DJ – Παραγωγό.
Στην συνέχεια αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του άλμπουμ του σχήματος Αρτέμης/Ευθύμης, Ο διαλεχτός της άρνησης και ο ακριβογιός της πίστης.
Την ίδια χρονιά δημιουργεί ένα ακόμα project το a dog named Rodriguez και κυκλοφορεί το άλμπουμ Every Day is a Brand New Day. Το a dog named Rodriguez θεωρήθηκε ως ένα από τα καλύτερα ελληνικά project από το COCA COLA SOUNDWAVE για το 2007.
Το καλοκαίρι του 2007 μεταξύ πολλών άλλων εμφανίσεων αξίζει να σημειωθεί η εμφάνιση του στο άνοιγμα της συναυλίας της Δήμητρας Γαλάνη στον Λυκαβητό.
Το 2008 κάνει την παραγώγη στο άλμπουμ του White Dragon, Είμαι.

Το συγκρότημα αποτελείται εκτός από τον Dj MCD και από :

  • Lia Hide (φωνητικά)
  • Mariletta Konstandara
  • Dimitra Zaretou
  • Tasos Halkidis
  • [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bZw25MSbMsg[/youtube]
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *