ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Facebook Datacenter στη Σουηδία με οικολογική συνείδηση

Φαίνεται πως το Facebook δεν χαίρεται και πολύ που έχει “σπίτια” μόνο στην Αμερική και έτσι η εταιρία απο το Palo Alto της California ετοιμάζει μπαγκάζια για ακόμα ένα νέο datacenter που αυτή τη φορά θα στηθεί στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πόλη Lulea της Σουηδίας για… λογαριασμό της ευρωπαϊκής αγοράς.

Μέχρι αυτή τη στιγμή το Facebook έχει datacenters μοναχά σε California, Virginia, Oregon και ακόμα ένα κάπου στην Ν. Carolina των ΗΠΑ που χτίζεται τώρα και γι’αυτό το λόγο φυσικά και ενδέχεται να δούμε αύξηση της ταχύτητας του “ευρωπαϊκού Facebook”, web και mobile.

Το νέο datacenter που θα φιλοξενήσει τις φάρμες των Servers του Facebook έχει σχεδιαστεί με αγάπη προς το περιβάλλον όπως δίδαξε πρώτη η Google και έτσι λόγω και του κλίματος της Σκανδιναβικής χώρας το κρύο που θα διαχέεται στους servers για 8 ολόκληρους μήνες θα είναι φυσικό και θα προέρχεται απο το κρύο της ατμόσφαιρας καθαρά! Έτσι το Facebook για αυτό το διάστημα δεν θα πληρώνει ούτε ευρώ για να ψύξει τα συστήματά της και απο την άλλη θα κάνει πολύ καλό στην ατμόσφαιρα του οικολογικού συστήματος μιας και δεν θα εκπέμπει ρύπους. Για τους υπόλοιπους 4 μήνες η ψύξη θα γίνεται μέσω μηχανών που θα δουλεύουν σε συνεργασία με το κρύο.

Το νέο datacenter θα είναι έτοιμο το 2014 και θα έχει εμβαδό 24 ολόκληρα στρέματα ενω θα καταναλώνει 120ΜW ενέργειας απο το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο.

[DAILYFIX.GR @ apn]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *