Επικαιρότητα

Κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων γρίπης σε όλη την Ελλάδα

gripi0089_s (1)Ξέσπασε και στην Ελλάδα το πανδημικό κύμα της νέας γρίπης σύμφωνα με την αρμόδια Εθνική επιτροπή. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το πανδημικό κύμα πρόκειται να διαρκέσει έξι με οκτώ εβδομάδες και απευθύνουν έκκληση σε όλους να προχωρήσουν σε εμβολιασμό από την Δευτέρα που ξεκινά το πρόγραμμα. Όπως ανακοίνωσε το ΕΚΕΠΥ, την τελευταία εβδομάδα τα νέα κρούσματα ανέρχονται στα 332, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό σε 3.189. Η αύξηση του πανδημικού κύματος καταγράφεται και από τα κρούσματα στους μαθητές, καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες, έκλεισαν 158 σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Κατακόρυφη αύξηση παρουσίασαν την τελευταία εβδομάδα, τα κρούσματα της νέας γρίππης, με συνέπεια οι ειδικοί του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, να εκτιμούν ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην αρχή του πανδημικού κύματος.

Συγκεκριμένα το 35-40% των κρουσμάτων γρίπης αυτή την εποχή είναι νέα γρίπη ενώ το υπόλοιπα κρούσματα οφείλονται σε άλλους ιούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν έχει καταγραφεί ακόμα κανένα κρούσμα εποχικής γρίπης.

Ενόψει της έναρξης του μαζικού εμβολιασμού την ερχόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο ΕΚΕΠΥ με συμμετοχή εκατοντάδων γιατρών και νοσηλευτών-μελών των επιτροπών Πανδημίας στα νοσοκομεία Νοτίου Ελλάδος και Ηπείρου.

Ανάλογη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή με τα μέλη των επιτροπών των υπόλοιπων περιοχών.

Κλειστά από σήμερα Πέμπτη και για επτά μέρες, θα παραμείνουν λόγω συρροής κρουσμάτων γρίπης και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού Α Η1Ν1 συνολικά 158 τμήματα σχολείων στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη και στους νομούς Πέλλας, Μαγνησίας, Έβρου, Χαλκιδικής, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Καβάλας, Κιλκίς, Λάρισας , Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας.

Την πρώτη εβδομάδα θα εμβολιαστούν γιατροί και νοσηλευτές και την δεύτερη εβδομάδα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου ο υπόλοιπος πληθυσμός με προτεραιότητητα στις ηλικίες από 15 έως 49 ετών.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται 74χρονος που νόσησε από τη νέα γρίπη.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *